Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Τι είναι η "Black Friday" που έρχεται και στην Ελλάδα


Μια... μόδα του εξωτερικού που 'σαρώνει' πολλές ξένες αγορές, έρχεται και στην Ελλάδα αυτή την Παρασκευή...



Η γιορτή του εμπορίου, γνωστή και ως 'Black Friday', που προκαλεί παροξυσμό στις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται, εφόσον λειτουργήσει σωστά, να προκαλέσει το ενδιαφέρον και των Ελλήνων

Παραδοσιακά, στις Ηνωμένες Πολιτείες, εορτάζεται η “Ημέρα των Ευχαριστιών”, γνωστή ως “ThanksGiving”. Πρόκειται για μία ημέρα, κατά την οποία ο κόσμος γιορτάζει όλα όσα έφερε ο χρόνος που περνάει σιγά-σιγά, και ετοιμάζεται να υποδεχθεί αυτόν που έρχεται. Αυτή η γιορτή πραγματοποιείται την 4η Πέμπτη κάθε Νοέμβρη, και έτσι, η Παρασκευή που ακολουθεί (Black Friday), θεωρείται ή αρχή της Χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Έτσι λοιπόν, τα καταστήματα πραγματοποιούν προσφορές και μοναδικές εκπτώσεις, και γενικά δημιουργείται ένα εορταστικό κλίμα με προϊόντα σε κυριολεκτικά μοναδικες τιμές. Μάλιστα, οι καταναλωτές πιάνουν σειρά από νωρίς ώστε να προλάβουν τα διάφορα “κελεπούρια”.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις αυτής της περιόδου, ήταν παραδοσιακά τα σημαντικότερα της χρονιάς, με αποτέλεσμα τα καταστήματα να καταγράφουν κέρδη, έχοντας “μαύρο” το τελικό αποτέλεσμα του ισολογισμού τους (το γνωστό “bottomline”), το οποίο αντιστοιχεί σε θετικό πρόσημο (αντίστοιχα, το κόκκινο δηλώνει τις ζημίες). Έτσι, προέκυψε και ο όρος “BlackFriday”

Καθώς το ηλεκτρονικό εμπόριο άνθιζε, οι διάφοροι e-tailers άρχισαν να προωθούν τις προσφορές τους κατά τη διάρκεια της Black Friday, σε όλον τον κόσμο, με αποτέλεσμα να προκύψει ένας έντονος ανταγωνισμός με retailers και e-tailers σε όλα τα μέρη του κόσμου.

Οι τελευταίοι αντέδρασαν, υιοθετώντας τη λογική της BlackFriday, και πραγματοποιώντας τις δικές τους προσφορές.

Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία, αλλά και Πολωνία, Φινλανδία και πολλές άλλες χώρες σε όλον τον κόσμο, γιορτάζουν την ημέρα της Black Friday (εφέτος, στις 25 Νοεμβρίου), με happenings, προσφορές, εκπτώσεις, εορταστικά bundles κ.λπ.

Και φυσικά στην Ελλάδα!

Στη χώρα μας, ο θεσμός της Black Friday έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του το 2015, στον χώρο της ένδυσης κατά βάση, ενώ από εφέτος, πολλαπλοί νέοι τομείς μπαίνουν και αυτοί στον “χορό”, χάρη στα καταστήματα Public, τα οποία έχουν ήδη προ-ανακοινώσει οτι φερνουν το Black Friday την Παρασκευη 25 Νοεμβριου με εκπτώσεις και προσφορές.

Ομως, και άλλες αλυσίδες ετοιμάζονται για τις δικές τους γενναίες εκπτώσεις τη συγκεκριμένη Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.