Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Ανατροπή στις ΗΠΑ! Μάχη ψήφο - ψήφο για Τραμπ και Χίλαρι


Στο απόλυτο ντέρμπι εξελίσσεται η «μάχη» της Χίλαρι Κλίντον και του Ντόναλντ Τραμπ, μία μόλις εβδομάδα πριν τη διεξαγωγή των κρίσιμων -και για τον κόσμο- αμερικανικών προεδρικών εκλογών, που θα διεξαχθούν στις 8 Νοεμβρίου...



Η τελευταία δημοσκόπηση απέδειξε τη ρευστότητα του κλίματος που επικρατεί στην κοινωνία και το βαθμό επιρροής όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν και τις δύο πλευρές. Το σαφές προβάδισμα της περασμένης εβδομάδας που είχε αναλάβει η Χίλαρι Κλίντον, εξανεμίστηκε σε χρόνο ρεκόρ, μετά την ανακίνηση της υπόθεσης των email που διέρρευσαν όταν η υποψήφια των Δημοκρατικών ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, από το FBI, το οποίο εξετάζει νέα στοιχεία για όσα συνέβησαν την εποχή εκείνη.

Από τις 9 και πλέον μονάδες που χώριζαν τη Χίλαρι από τον Ντόναλντ Τραμπ, η διαφορά γύρισε υπέρ του Ρεπουμπλικανού υποψήφιου, ο οποίος δείχνει να κάνει τη δική του ρελάνς λίγο πριν το φίνις της αδυσώπητης κούρσας για την αμερικανική προεδρία, περνώντας μπροστά κατά μία μονάδα της ανταγωνίστριάς του.

Είναι η πρώτη φορά από τον Μάιο που ο δισεκατομμυριούχος παίρνει προβάδισμα στην έρευνα αυτή που πραγματοποιείται τακτικά από το ABC News και την Washington Post. Προηγείται της Κλίντον με 46% έναντι 45% στη δημοσκόπηση αυτή, που περιλαμβάνει τους τέσσερις κύριους υποψηφίους.

Ο δισεκατομμυριούχος εξέφρασε στο Twitter την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα αυτό, διαβεβαιώνοντας πως η άνοδός του στις δημοσκοπήσεις υπήρχε πριν ακόμη ανοίξει και πάλι η υπόθεση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

Καθοριστικό ρόλο στη -δημοσκοπική- ανατροπή ενόψει των αμερικανικών εκλογών, φέρεται να διαδραμάτισε η νέα έρευνα που ξεκίνησε το FBI για την ηλεκτρονική αλληλογραφία της Χίλαρι Κλίντον. Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε για «ανικανότητα» της ανταγωνίστριάς του και για «θέμα ασφάλειας». Ιδιαίτερα σε ότι αφορά το τελευταίο, οι Αμερικανοί δίνουν πολύ μεγάλη σημασία και αν συνεχιστεί η διαμάχη στο ίδιο τέμπο μέχρι την επόμενη Τρίτη, δεν αποκλείεται τελικά, να καθορίσουν και το αποτέλεσμα.

Οι κατηγορίες κατά της Χίλαρι

Παράλληλα, η αποκάλυψη ότι η Χίλαρι Κλίντον είχε άνθρωπο στο CNN, ο οποίος της είχε «διαρρεύσει» τις ερωτήσεις του debate ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένη, έχουν προκαλέσει σάλο ανάμεσα στους Αμερικανούς ψηφοφόρους, οι οποίοι δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην «καθαρότητα» των υποψήφιων προέδρων τους.

Η «απάντηση» της υποψήφιας των Δημοκρατικών

Παράλληλα, στελέχη των Δημοκρατικών άσκησαν αγωγές σε βάρος του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου, Ντόναλντ Τραμπ, σε τέσσερις πολιτείες (Πενσυλβάνια, Νεβάδα, Αριζόνα και Οχάιο) προκειμένου να μπει τέλος στις προσπάθειες παρακολούθησης των εκλογικών τμημάτων.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον επικεφαλής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, τον οποίο καταγγέλλει ότι παραμονές των κρίσιμων εκλογών ανακινεί ένα θέμα, που για την ίδια έχει λήξει.

Κάνει λόγ για δύο μέτρα και δύο σταθμά, αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι, ως νυν υποστηρικτής και πρώην χρηματοδότης των Ρεπουμπλικάνων, έχει αποκρύψει πληροφορίες που θα μπορούσαν να «κάψουν» τον πολιτικό της αντίπαλο, Ντόναλντ Τραμπ, λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες. Σύμφωνα με το επιτελείο της, ο Τζέιμς Κόμεϊ είναι εντεταλμένος των Ρεπουμπλικανών, παρ’ ότι ο Λευκός Οίκος και πρσωπικά ο Μπαράκ Ομπάμα, δεν υιοθέτησε τη συγκεκριμένη άποψη.

Πούτιν… το μεγάλο «αγκάθι» του Ντόναλντ Τραμπ

Τα παραπάνω αποτελούν μία «ασπίδα» στον καταιγισμό που δέχεται τα τελευταία 24ωρα η Χίλαρι Κλίντον. Το μεγάλο «όπλο» των Δημοκρατικών, το οποίο έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν κατά κόρον, είναι, όπως όλα δείχνουν, οι «σχέσεις» του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία και τον Βλάντιμιρ Πούτιν.

Στενοί συνεργάτες του Ρεπουμπλικανού υποψήφιου έχουν εργαστεί στο πλευρό του Ρώσου προέδρου, ενώ ο ίδιος ο Τραμπ, έχει εκφραστεί με κολακευτικά σχόλια για τον μεγάλο «εχθρό». Το κλίμα μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας θυμίζει έντονα την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, γεγονός που αν «δουλευτεί» σωστά από τους Δημοκρατικούς, ενδέχεται να επηρεάσει σαφώς το εκλογικό σώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.