Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Ο καιρός της Κυριακής


Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα...



Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, κυρίως στις νοτιότερες περιοχές, στη Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και το ανατολικό Αιγαίο και πιθανόν στη Θεσσαλία. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις που τοπικά στα πελάγη θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται  νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν  μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά-νοτιοδυτικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 4 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Στα Νησιά Ιονίου την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4-5 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη .

Στην Θεσσαλία την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στην ανατολική Πελοπόννησο, την Στερεά, την Εύβοια και πιθανόν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία θα είναι τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις Κυκλάδες όπου τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Στα Νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα βόρεια και αργότερα και στις υπόλοιπες περιοχές του ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα στα βόρεια θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Στα Δωδεκάνησα καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιο 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο Καιρός της Δευτέρας


Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και από το βράδυ τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στα υπόλοιπα βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές στο ιόνιο, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακά τα φαινόμενα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 4 με 6 που βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους-βορειοανατολικούς, τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.