Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Οι Γερμανοί προτιμούν τον Σουλτς για υποψήφιο καγκελάριο


Τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς θεωρεί καταλληλότερο...


 σοσιαλδημοκράτη υποψήφιο καγκελάριο για τις εθνικές εκλογές του 2017, το 40% των ερωτηθέντων Γερμανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Dimap,
Ο νυν επικεφαλής του κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ συγκεντρώνει μόλις το 31% της προτίμησης.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της κυριακάτικης Welt, οι σοσιαλδημοκράτες ψηφοφόροι επέλεξαν σε ποσοστό 58% τον νυν πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ιδανικότερο υποψήφιο, ενώ τον Γκάμπριελ το 42% των ερωτηθέντων.
Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί, ότι τον περασμένο Μάιο καλύτερο σοσιαλδημοκράτη υποψήφιο θεωρούσε το 31% τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και μόλις το 28% τον Μάρτιν Σουλτς.
Στους ψηφοφόρους των Πρασίνων και της Αριστεράς τα ποσοστά είναι ακόμα πιο συντριπτικά υπέρ του Σουλτς.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι Πράσινοι ψηφοφόροι τον προτιμούν σε ποσοστό 52%, ενώ τον Γκάμπριελ μόλις το 25%, ενώ από την άλλη,οι αριστεροί ψηφοφόροι θεωρούν σε ποσοστό 46% καταλληλότερο τον Σουλτς και τον Γκάμπριελ μόλις το 11%.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.