Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016

Μοσκοβισί: Ήρθε η ώρα για να συζητήσουμε για το ελληνικό χρέος


Την παραδοχή ότι Έλληνες έχουν κάνεις θυσίες τα τελευταία χρόνια, αλλά και την ευκαιρία να...


 ανοίξει η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής".

"Οι Έλληνες έχουν κάνει τόσο πολλές θυσίες τα τελευταία χρόνια και επιτέλους η χώρα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα" τονίζει ο κ. Μοσκοβισί και προσθέτει:

"Το "success story" που γράφουμε μαζί, σημαίνει την επιστροφή στην ομαλότητα, αλλά μια νέα ομαλότητα με βιώσιμη δημόσια οικονομική πολιτική και μια ανταγωνιστική οικονομία, ικανή να δημιουργήσει τις θέσεις εργασίας που οι Έλληνες χρειάζονται".

Ο Γάλλος επίτροπος, ερωτώμενος για το αν είναι κατάλληλη στιγμή να συζητήσουμε την ελάφρυνση του χρέους σημειώνει ότι: "σύμφωνα με τα συμπεράσματα της πρώτης αξιολόγησης και την καλή πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη δεύτερη, πιστεύω ότι οι συνθήκες είναι κατάλληλες για τις συζητήσεις που πρέπει να λάβουν χώρα στο επόμενο Eurogroup".

"Η συμφωνία του Μαϊου καθορίζει μια σαφή αλληλουχία βημάτων, με τρία πακέτα μέτρων, βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων που μένει να συμφωνηθούν. Περαιτέρω συζητήσεις για το χρέος θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην παραμονή του ΔΝΤ στα προγράμματα, όπως συμφωνήθηκε τον Μάιο", τόνισε.

Ο κ. Μοσκοβισί δηλώνει ότι είναι απολύτως εφικτό να κλείσει η συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού (staff agreement) τις επόμενες ημέρες. Στη βάση αυτής της συμφωνίας, όπως αναφέρει ο κ. Μοσκοβισί, οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα και γρήγορα να γίνουν τα απαραίτητα βήματα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Αυτό, όμως, απαιτεί την πλήρη συνεργασία και τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων φορέων.

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις για το εργασιακό ζήτημα, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι υπάρχει ακόμη κάποια δουλειά που πρέπει να γίνει. Σημείωσε, όμως, ότι έχει καταγραφεί πρόοδος από τα κλιμάκια των τεχνικών αποστολών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.