Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Νέο Μνημόνιο: Τα πάνω-κάτω στην φορολόγηση των ναυτικών


Τα πάνω-κάτω στη φορολόγηση των ναυτικών προκαλεί το νέο αναθεωρημένο Μνημόνιο που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τους θεσμούς...Προβλέπει την κατάργηση ή περικοπή του ειδικού τρόπου φορολόγησης των ναυτικών, ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο πακέτο περικοπών των φοροαπαλλαγών ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ.

Σήμερα, ο φόρος στις αμοιβές που αποκτούν οι αξιωματικοί και κατώτερο πλήρωμα του εμπορικού ναυτικού στα εμπορικά πλοία υπολογίζεται με αναλογικό συντελεστή 15% για τους αξιωματικούς και 10% για το κατώτερο πλήρωμα στις αμοιβές που αποκτώνται.

Το κόστος για το ελληνικό Δημόσιο ανέρχεται στο ποσό των 91,2 εκατ. ευρώ και αφορά 27.318 ναυτικούς.

Η αύξηση της φορολογίας των ναυτικών έχει προκαλέσει αντιδράσεις από την πλευρά των ναυτικών.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει επισημάνει ότι με αυτό τον τρόπο προστίθεται ακόμα ένα αντικίνητρο για την προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα. Έχει προγραμματίσει 24ωρη απεργία για τις 8 Δεκεμβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.