Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση οργής κατά του Σκουρλέτη


Η αίτηση θεραπείας που είχε υποβάλει η εταιρία «Ελληνικός Χρυσός» ζητούσε την ανάκληση απόφασης του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη περί επιστροφής του προσαρτήματος «Τεχνική Μελέτη Μεταλλουργικής Μονάδας Χαλκού, Χρυσού και Θειικού Οξέος Μαντέμ Λάκκου»...



Το υπουργείο Ενέργειας απέρριψε την από 9 Σεπτεμβρίου 2016 αίτηση θεραπείας της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός, όπως αναφέρεται σε απόφαση που υπογράφει ο Πάνος Σκουρλέτης. Η «Ελληνικός Χρυσός» ζητούσε απόσυρση προηγούμενης απόφασης του υπουργείου Ενέργειας, που μπλόκαρε την επένδυση της εταιρίας στις Σκουριές. Ειδικότερα, η αίτηση θεραπείας που είχε υποβάλει η εταιρία ζητούσε την ανάκληση απόφασης του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας περί επιστροφής του προσαρτήματος «Τεχνική Μελέτη Μεταλλουργικής Μονάδας Χαλκού, Χρυσού και Θειικού Οξέος Μαντέμ Λάκκου».

Η εταιρία μεταξύ άλλων προέβαλε τον ισχυρισμό ότι η προσβαλλόμενη απόφαση προσκρούει στο δεδικασμένο της απόφασης 3191/2015 του Συμβουλίου της Επικρατείας, αντίθετα στην απορριπτική του υπουργού τονίζεται ότι «εκδόθηκε ακριβώς σε συμμόρφωση προς την απόφαση του ΣτΕ».

Η απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκάλεσε την αντίδραση των εργαζομένων:

«Με μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα βρίσκεται σήμερα στην Κοζάνη όπου θα επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ και θα συναντηθεί με εκπροσώπους των εργαζομένων.

Και αναρωτιόμαστε ΓΙΑΤΙ αυτές οι περιοδείες στην Βόρεια Ελλάδα δεν φτάνουν ΠΟΤΕ στα Μεταλλεία Κασσάνδρας. Και ΠΩΣ όλες οι άλλες εξορυκτικές δραστηριότητες στην χώρα ανήκουν στα καθήκοντα του Υπουργού και η μεγαλύτερη παραγωγική επένδυση, που μετρά πάνω από 2.000 Έλληνες εργαζόμενους, γίνονται ΚΑΘΗΚΟΝ του Υπουργού μόνο όταν θέλει να την χρησιμοποιήσει πολιτικά και επικοινωνιακά ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή τους τα Σωματεία Εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

«Εκπροσωπώντας 2.000 εργαζόμενους, οικογένειες της Βόρειάς Ελλάδας που βασίζουν την ζωή τους και το μέλλον τους στα Μεταλλεία, δεν περιμένουμε ΧΑΡΕΣ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ όμως ΤΟ ΑΥΤΟΝΌΗΤΟ. Απαιτούμε από την ηγεσία του Υπουργείου που κρίνει το μέλλον μας και το μέλλον του τόπου μας, να μας αντιμετωπίσει επιτέλους ΙΣΑ με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, ως κομμάτι της παραγωγικής Ελλάδας.

Μετά από τόσες ώρες ενασχόλησης με τα έργα μας, και την δουλειά μας, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της ηγεσίας του Υπουργείου να μας εντάξει στην ατζέντα της και να επισκεφτεί τα Μεταλλεία Κασσάνδρας» αναφέρουν και συμπληρώνουν:

«Θεωρώντας δεδομένο ότι το Κράτος έχει συνέχεια, και ότι προχωράμε με απόλυτη νομιμότητα που επικυρώθηκε από το κράτος και την δικαιοσύνη περιμένουμε από τον Πάνο Σκουρλέτη, να μας αντιμετωπίσει επιτέλους ως Έλληνες εργαζόμενους και ΒΑΣΕΙ αυτού να συνεχίσει να παίρνει αποφάσεις για μας.

Περιμένουμε από τον Πάνο Σκουρλέτη να σταματήσει να βάζει ταμπέλες στους εργαζόμενους και να έρθει στα Μεταλλεία Κασσάνδρας. Να δει την μεταλλευτική ιστορία των 25 αιώνων. Να δει τους Έλληνες μηχανικούς που σχεδίασαν και υλοποιούν αυτό το έργο με ΤΙΜΗ. Να δει τους μεταλλωρύχους και τους ΕΡΓΑΤΕΣ που ΕΙΝΑΙ αυτό το έργο. Και όλους τους Έλληνες επιστήμονες που στηρίζουν με την ΔΟΥΛΕΙΑ τους την ανάπτυξη της χώρας.

Με σεβασμό στην κρίση και την ακεραιότητα του Υπουργού που και μας ξέρει και έχει ακούσει τις απόψεις μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.