Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Δίπορτο από πανεπιστημιακούς γιατρούς σε ΕΣΥ και ιδιωτικές κλινικές


Τα στοιχεία των ιατρών (κυρίως χειρουργών) που απασχολούν ή συνεργάζονται μαζί τους με οποιαδήποτε σχέση εργασίας ζητεί...


 από όλες τις ιδιωτικές κλινικές και θεραπευτήρια το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας.
Η έρευνα μετά από επώνυμες και ονομαστικές καταγγελίες, ξεκίνησε τον περασμένο μήνα και αφορά συγκεκριμένες περιπτώσεις Πανεπιστημιακών γιατρών που ενώ διευθύνουν κλινικές σε νοσοκομεία του ΕΣΥ ασκούν ταυτόχρονα ιδιωτικό έργο σε κλινικές του ιδιωτικού τομέα.
Κι αυτό παρότι με βάση απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους απαγορεύεται ρητά και σε περίπτωση εντοπισμού διακόπτεται η σύμβαση του πανεπιστημιακού γιατρού με το ΕΣΥ.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα ευρήματα κάνουν λόγο κυρίως για πανεπιστημιακούς χειρουργούς (καρδιοχειρουργούς και μαιευτήρες) που φέρεται να έχουν διπλή απασχόληση στο ΕΣΥ αλλά και σε ιδιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Τα τελικά πορίσματα των Επιθεωρητών Υγείας για παράνομο ιδιωτικό έργο πανεπιστημιακών γιατρών αναμένεται να συνταχθούν έως το τέλος του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.