Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Υγειονομική «βόμβα» τα δικαστήρια της Ευελπίδων


Ποντίκια και κατσαρίδες πάνω σε δικογραφίες...



Άθλιες υγειονομικές συνθήκες με επικίνδυνες συνέπειες για όσους βρίσκονται στον χώρο των δικαστηρίων διαπίστωσε ο γιατρός, ο οποίος επισκέφθηκε την Ευελπίδων μαζί με κλιμάκιο με μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Στην έκθεση που συνέταξε έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου για την μετάδοση λοιµωδών νοσηµάτων καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ανακατασκευαστούν ν οι τουαλέτες και να γίνει απεντόμωση του προαυλίου και των αιθουσών.

Η έκθεση του ιατρού απεστάλη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης το οποίο δεσμεύτηκε να βρει τα κονδύλια για να λύσει τα χρονίζοντα προβλήματα.

ΟΙ φωτογραφίες που τράβηξαν τα μέλη του ΔΣΑ είναι ενδεικτικές των προβληματών που αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο Πρωτοδικείο της χώρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά από πρωτοβουλία του ΔΣΑ υπήρξε λεπτομερής επιθεώρηση των χώρων του Πρωτοδικείου Αθηνών (πρώην Σχολής Ευελπίδων) από τον Πρόεδρο και αντιπροσωπεία μελών του ΔΣ του ΔΣΑ καθώς και τον ιατρό του ΔΣΑ κ. Κωνσταντίνο Γιαννούκο. Κατά την διάρκεια της επιθεώρησης εντοπίστηκαν εστίες υγειονομικών κινδύνων αλλά και προβλήματα στις κτηριακές υποδομές του συγκροτήματος που θέτουν ζητήματα ασφαλείας.

Όλα τα παραπάνω αποτυπώθηκαν σε Έκθεση που συντάχθηκε από τον ιατρό και παραδόθηκε στον ΔΣΑ στις 11.11.2016.

Άμεσα, η ως άνω έκθεση εστάλη αρμοδίως στις 14.11.2016 στον Υπουργό Δικαιοσύνης και στους Προϊστάμενους του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Κατόπιν αυτού, στις 23.11.2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, υπό τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Γεώργιο Σάρλη, παρόντος του Προϊστάμενου του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών, κ. Ελευθέριο Γεωργίλη.

Αφού επιβεβαιώθηκαν οι διαπιστώσεις της Έκθεσης, κατέστη απολύτως σαφής ο επείγων και επιτακτικός χαρακτήρας επίλυσης του προβλήματος.

Το Υπουργείο δεσμεύτηκε να ανταποκριθεί, διασφαλίζοντας τα αναγκαία κονδύλια, η δε Διοίκηση του Πρωτοδικείου δεσμεύθηκε να τα αξιοποιήσει προς το σκοπό επίλυσης των προβλημάτων που εντοπίστηκαν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.

Ο ΔΣΑ θα παρακολουθεί την πορεία υλοποίησης των ανωτέρω δεσμεύσεων και το βαθμό προόδου των εργασιών».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.