Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Την γλίτωσε ο καναλάρχης - εφοπλιστής: Δεν εκδίδεται στην Ολλανδία


Δεν εκδίδεται στην Ολλανδία ο εφοπλιστής Ιωάννης Καραγιώργης, αποφάσισε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, κλείνοντας ουσιαστικά το ποινικό κεφάλαιο που εκκρεμεί σε βάρος του στην χώρα...Προ ημερών άλλωστε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Κωνσταντινόπουλος, είχε προτείνει να εκδοθεί μόνο για ένα από τα τρία αδικήματα που του προσάπτονται. Ο 66χρονος εφοπλιστής είχε συλληφθεί στο σπίτι του στην Γλυφάδα μετά από διεθνές ένταλμα σύλληψης που εξέδωσαν οι Ολλανδικές αρχές για τα αδικήματα της απάτης, πλαστογραφίας και δόλιας πτώχευσης.

Οι σε βάρος του κατηγορίες σχετίζονται με φερόμενες εικονικές συναλλαγές ύψους περίπου 12,5 εκατ. ευρώ, με προβληματικές απογραφές κινητής και ακίνητης περιουσίας και με δόλια πτώχευση γαλακτοβιομηχανίας παιδικού γάλακτος που είχε εξαγοράσει.

Το Συμβούλιο Εφετών όμως τον είχε αφήσει ελεύθερο με εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση μια φορά την εβδομάδα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του ενώ απέρριψαν το αίτημα για τις δυο κατηγορίες και έκαναν δεκτό το αίτημα μόνο για το αδίκημα της απάτης. Επί της εφετειακής απόφασης ασκήθηκε έφεση από τον εφοπλιστή η οποία συζητήθηκε στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με την υπ’ αριθμ. 1751/2016 απόφασή του έκανε δεκτή την έφεση του εφοπλιστή κατά της εφετειακής απόφασης κάνοντας δεκτή την ένταση που υπέβαλλε ο συνήγορος του, καθηγητής Ηλίας Αναγνωστόπουλος, σύμφωνα με την οποία η πράξη με την οποία βαρύνεται ο κ. Καραγιώργης δεν αφορά απάτη αλλά δόλια χρεοκοπία που είναι πλημμέλημα κατά τον Ποινικό Κώδικα και το οποίο έχει παραγραφεί. Το Ποινικό Τμήμα αποφάσισε να άρει κάθε περιοριστικό όρο που του είχε επιβληθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.