Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Είναι αυτός ο διάδοχος του Ολάντ;


O Emmanuel Macron ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Γαλλίας το 2017, κλείνοντας πολύμηνες φήμες για το εάν ή όχι θα το κάνει, και προσφέροντας -έτσι- μία εναλλακτική λύση και στο πολιτικό κατεστημένο αλλά και στους λαϊκιστές...



Ο Macron ανακοίνωσε πως θέλει να μεταρρυθμίσει το παλαιωμένο και κομματικό πολιτικό σύστημα της Γαλλίας για να εξελιχθεί ως χώρα.

"Έχω δει πόσο καινοφανής είναι η πολιτική, με τους πεπαλαιωμένους κανόνες του συστήματος. Δηλώνω υποψηφιότητα γιατί πιστεύω πως μπορούμε να πετύχουμε, πως η Γαλλία μπορεί να πετύχει".

Ο 38χρονος πρώην ΥΠΟΙΚ είχε αποσυρθεί από την κυβέρνηση Hollande τον Αύγουστο γιατί ήθελε περισσότερη ελευθερία για να επιδιορθώσει την πληγείσα οικονομία της Γαλλίας και τη διευρυμένη ανισότητα μεταξύ των κοινωνικών στρωμάτων. Ο ίδιος αναμένεται να προσφέρει μία από τις πιο φιλοευρωπαϊκές πλατφόρμες στους ψηφοφόρους, παράλληλα με μία κλασσική συνταγή ελεύθερης αγοράς που αναμένεται να διασώσει τη Γαλλία από την οικονομική δυσκολία της.

Περίπου το 33% των ψηφοφόρων αναφέρουν πως έχουν "θετική εικόνα" για τον Macron, σε σχέση με το 44% για τον πρώην πρωθυπουργό Alain Juppe.

Σε ό,τι αφορά το Brexit, o Macron έχει ταχθεί υπέρ ενός "σκληρού" Brexit, αφού υποστηρίζει πως η χώρα δε μπορεί να δεχθεί ειδική μεταχείριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.