Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Τεράστιο το σκάνδαλο με το ακίνητο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου


Γιατί δεν πλήρωσε ποτέ φόρο...Ερώτηση, προς τον πρωθυπουργό κ. Αλ. Τσίπρα, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Τσακαλώτο και τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Στ. Κοντονή, κατέθεσαν 10 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για μια σειρά από ζητήματα που εγείρονται ως προς το κτήριο, στο οποίο στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:
Κατατέθηκε, στην Εξεταστική Επιτροπή, από τον κ. Δαριώτη, Οικονομικό Διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ από το 1997 ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιοκτήτης του κτηρίου, στην ως άνω διεύθυνση, στο οποίο στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Πρωθυπουργού στη Βουλή στο πλαίσιο συζητήσεων για τη διαφάνεια στη δημόσια ζωή, o ΣΥΡΙΖΑ λάμβανε δάνεια από την Εθνική Τράπεζα έχοντας ως πρόσθετες εγγυήσεις της μελλοντικής χρηματοδότησης του, και εμπράγματες εξασφαλίσεις.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Τσίπρας είχε αναφέρει, «για τα δάνεια που έπαιρνε (ο ΣΥΡΙΖΑ) είχε βάλει υποθήκη το κτήριο των γραφείων του κόμματος στην πλατεία Κουμουνδούρου.»

Σύμφωνα με τα όσα ανάφερε ο κ. Δαρειώτης κατά την εξέταση του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των Μέσων Ενημέρωσης, το συγκεκριμένο ακίνητο είχε αγοραστεί από την Ελληνική Αριστερά (Ε.ΑΡ.) το 1990, με δάνειο από την Ιονικη Τράπεζα και το 1998 έγινε μονομερής άρση κατασχέσεως, αφού προηγουμένως καταβλήθηκε το 40% του οφειλόμενου ποσού.

Ο ίδιος μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι η μεταβίβαση του ακινήτου στον ΣΥΡΙΖΑ, έγινε τον Μάρτιο του 2016, αν και είναι γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη από το 2013 όφειλε να ολοκληρώσει τις διαδικασίες δέσμευσης του ακινήτου υπέρ της Εθνικής Τράπεζας, από το 2013, όπως σχετικώς είχε ζητηθεί από την Τράπεζα.

Ωστόσο, μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις ότι το εν λόγω ακίνητο δεν πλήρωνε φόρο τα τελευταία 16 έτη και το έπραξε πριν από μερικές ημέρες και αφού προηγουμένως είχε τεθεί το θέμα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανάφεραν ότι το θέμα είναι «Παντελώς ανύπαρκτο» και ότι το κεντρικό κτίριο του ΣΥΡΙΖΑ περιήλθε στην κυριότητα του κόμματος το 2016, και από τότε πληρώνει όλους τους ισχύοντες φόρους, αναδρομικά από το 2002, ενώ η κα Ο. Γεροβασίλη, χθες από το βήμα της Βουλής, ανέφερε «…για το κτήριο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου ότι δεν πληρώνει φόρους. Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει φόρους αναδρομικά από το 2002, ως όφειλε….».

Για τα ζητήματα που προκύπτουν, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας απευθύνουν προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς τα παρακάτω ερωτήματα:

Πότε και με ποια διαδικασία απέκτησε ο ΣΥΡΙΖΑ ως ιδιοκτησία το ως άνω κτήριο;

Αν είναι ορθή η δήλωση της κυρίας Γεροβασίλη ότι το κτήριο αποκτήθηκε το 2016, με ποια έννομη σχέση χρησιμοποιούσε το ακίνητο τα προηγούμενα χρόνια;

Έχουν καταβληθεί ενοίκια και έχει πληρωθεί φόρος εισοδήματος για το πραγματικό ή τεκμαρτό ενοίκιο;

Έχουν πληρωθεί φόροι μεταβίβασης για την απόκτηση του κτηρίου;

Έχει πληρωθεί και πότε ο αναλογούν Φόρος Ακίνητης Περιουσίας (Φ.Α.Π., ΕΤΑΚ, ΕΝΦΙΑ κ.λ.π.) για τα έτη 2001 – 2016;

Για την δήλωση του ακινήτου στη Δ.Ο.Υ., ποιους τίτλους προσκόμισε ο ΣΥΡΙΖΑ;

Υπάρχει αποδεικτικό εξόφλησης του δανείου της Ε.Α.Ρ. προς την Ιονική Τράπεζα (διάδοχος ALPHA BANK) με εγγύηση το ως άνω κτήριο;

Είναι νόμιμοι οι τίτλοι μεταγραφής και σύννομη η διαδικασία που ακολούθησε ο Υποθηκοφύλακας Αθηνών;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
1. Μηταράκης Νότης
2. Γεωργαντάς Γεώργιος
3. Τσιάρας Κωνσταντίνος
4. Βεσυρόπουλος Απόστολος
5. Γιόγιακας Βασίλειος
6. Στύλιος Γεώργιος
7. Μπουκώρος Χρήστος
8. Βούλτεψη Σοφία
9. Σταμάτης Δημήτρης
10. Αντωνιάδης Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.