Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Η Γερμανία ξεκόβει κάθε συζήτηση για τα ελληνικά πλεονάσματα


Λίγες ημέρες πριν το κρίσιμο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, το γερμανικό υπουργείο των Οικονομικών παρακολουθεί τις διεργασίες σε όλα τα επίπεδα χωρίς να θέλει να προκαταλάβει το αποτέλεσμα, ούτε να εκφράσει προσδοκίες, όπως έγινε σαφές στο σημερινό μπρίφινγκ και παρά την επιμονή των δημοσιογράφων, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle...



Σε ερώτηση για το εάν ο υπουργός Οικονομικών θα ήταν διατεθειμένος να συμφωνήσει σε μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος μετά το 2018 – δεδομένου ότι σταθερή άποψή του παραμένει ότι το πρόβλημα δεν είναι το χρέος, αλλά η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας – έτσι ώστε η Ελλάδα να μειώσει τους φόρους και να ενισχύσει την οικονομία της, η εκπρόσωπος παρέπεμψε στις υπάρχουσες «σταθερές συμφωνίες» χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Υπενθύμισε επίσης ότι το θέμα των δημοσιονομικών στόχων δεν ανήκει στην αρμοδιότατα του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, αλλά «είναι ζητήματα που συζητούνται και αποφασίζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στα αντίστοιχα όργανα και συζητούνται εκεί τα μέτρα που αναφέρατε».

Επίμονα ρωτήθηκε η εκπρόσωπος για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και για το εάν «είναι τραγικό για τη κυβέρνηση εάν δεν υπάρχει μέχρι το τέλος του χρόνου συμφωνία για συμμετοχή του στο τρίτο πακέτο διάσωσης».

Για να παραπέμψει και πάλι στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας: «Έχουμε μιλήσει πολύ για το θέμα, θα δούμε τι θα βγει τη Δευτέρα, είμαστε αισιόδοξοι ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να συμμετέχει, δεν θέλω να εμπλακώ σε εικασίες για το πότε αυτό θα γίνει, πάντως σε αυτό το σημείο είμαστε αισιόδοξοι και δεν σχολιάζουμε δηλώσεις άλλων». (σσ. τις δηλώσεις Μοσκοβισί, ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα βρεθεί λύση).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.