Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Σχέδιο μηδενικής ανοχής από την ΕΛ.ΑΣ. εν όψει της Πέμπτης;


Εικόνες σαν κι αυτή είναι πολύ πιθανό ότι θα ξαναζήσουμε την Πέμπτη. Συγκεχυμένες πληροφορίες του Planet-Greece από την Κατεχάκη, αναφέρουν ότι εξετάζεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο η ΕΛ.ΑΣ. να υιοθετήσει το δόγμα της "μηδενικής ανοχής", με αφορμή την πανελλαδική πορεία της Πέμπτης, 24 Νοεμβρίου...




που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ και την πορεία στις 11.00 το πρωί στην Βουλή.

Η ηγεσία της Αστυνομίας θεωρεί δεδομένη την συμμετοχή μεγάλου αριθμού αντιεξουσιαστών και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης έχουν υπάρξει εισηγήσεις να μην αφήσουν τους κουκουλοφόρους να μετατρέψουν την πλατεία Συντάγματος και την Βουλή σε εμπόλεμη ζώνη. Κι εδώ έρχεται ο ρόλος του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Τόσκα, ο οποίος δεν θέλει σε καμία περίπτωση να δει τους αστυνομικούς να ρίχνουν χημικά και να προχωρούν σε μαζικές συλλήψεις. Κάπως έτσι τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο και οι συσκέψεις δίνουν και παίρνουν.

Θυμίζουμε ότι η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει για την Πέμπτη 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση-κάλεσμα η ΑΔΕΔΥ, διανύεται μια περίοδο κατά την οποία εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι βρίσκονται μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση όπου, μεταξύ άλλων, στο Δημόσιο Τομέα δρομολογείται η κατάργηση της ενιαίας σχέσης εργασίας και της σταθερής απασχόλησης μέσω της αξιολόγησης των δομών και υπηρεσιών που σταδιακά με τις μετακινήσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες θα αλλάζουν και οι σχέσεις εργασίας.

Η ΑΔΕΔΥ προτάσσει ένα πλαίσιο διεκδικήσεων κάνοντας λόγο για:

1. Δημόσιες υπηρεσίες που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών.

2. Σταμάτημα των διαδικασιών αξιολόγησης δομών κι εργαζομένων, την κατάργηση των μνημονιακών διατάξεων που περικόπτουν οργανικές θέσεις.

3. Κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας, της μερικής απασχόλησης, της ελαστικής και εκ περιτροπής εργασίας και την κάλυψη όλων των παγίων και διαρκών αναγκών.

4. Κατάργηση όλων των νόμων που μείωσαν μισθούς - συντάξεις - κοινωνικά επιδόματα.

5. Κατοχύρωση του δικαιώματος των ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στο Δημόσιο και της σύναψης γενικών και κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.