Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Δεν έχουν ιερό (στην ΑΥΓΗ): Απύθμενο μίσος εναντίον Ιερώνυμου


Κορυφώνεται ο «ιερός πόλεμος» μεταξύ Ιερώνυμου και αριστεράς, καθώς μετά τον Φίλη, στην αντιπαράθεση και μάλιστα με ιδιαίτερα δεικτικό τρόπο μπαίνει και η εφημερίδα ΑΥΓΗ, που πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα...



Η εφημερίδα με επιθετικούς προσδιορισμούς στο πρόσωπο του Ιερώνυμου και στην Εκκλησία κάνει λόγο για «άκρως προσβλητικό» περιεχόμενο και κήρυγμα «σε τηλεοπτικό ύφος» σχολιάζοντας την συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου.

Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων τον λόγο του Ιερώνυμου «διχαστικό, ξενοφοβικό, ακραίο και προσβλητικό» αναφέροντας χαρακτηριστικά: «… ο αρχιεπίσκοπος άφησε κατά μέρος τον λόγο της αγάπης προς τον πλησίον και μίλησε για κίνδυνο αφελληνισμού και αποχριστιανοποίησης της χώρας από τους πρόσφυγες, ζήτησε αναβολή της ανέγερσης τεμένους στην Αθήνα, έδωσε άφεση αμαρτιών στις ακρότητες Αμβροσίου και πέταξε για μια ακόμη φορά το γάντι στην κυβέρνηση για τον χωρισμό Εκκλησίας- κράτους».

Στη συνέχεια του πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος η ΑΥΓΗ παίρνει το ρόλο του υπερασπιστή του πρώην διευθυντής της και νυν υπουργού Παιδείας, σημειώνοντας «Ο κ. Ιερώνυμος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «προβληματικό» τον υπουργό Παιδείας και υπεραμύνθηκε της ισχύος του κλήρου θέτοντας το ερώτημα: «Ποιο λόγο έχει ο πρωθυπουργός, η Αριστερά, ο κομμουνισμός – αν θέλετε – να έχει όλο στα εκκλησιαστικά πράγματα;».

Το δημοσίευμα αναλύει και περνάει από την μεγεθυντικό φακό κάθε έκφραση του Ιερώνυμου και με επιθετικό ύφος, όπως ο συντάκτης εκτιμά ότι ήταν το ύφος και του Ιερώνυμου κάνει αναφορές, ρίχνοντας παράλληλα λάδι στην φωτιά, στο θέμα του Νίκου Φίλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.