Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Βλέπει πιθανότητα εκλογών ο Γκιουλέκας


Την εκτίμηση ότι τους επόμενους μήνες θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις που μπορεί να οδηγήσουν και σε πρόωρες κάλπες, με επιλογή...


 του πρωθυπουργού, διατύπωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Γκιουλέκας. Ο κ. Γκιουλέκας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι υποτιμά τους Θεσσαλονικείς με το γραφείο πρωθυπουργού που εγκαινίασε, ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σπίρτζη για τα προβλήματα με τον ΟΑΣΘ.

«Η πεποίθησή μου είναι ότι αυτή η κυβέρνηση θα δεχτεί και πάλι τα πάντα, θα υπογράψει τα πάντα και η εκτίμηση μου είναι ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τους προσεχείς μήνες να έχουμε πολιτικές εξελίξεις που μπορεί να μας οδηγήσουν μέχρι τις κάλπες. Όλη αυτή η λαίλαπα που έρχεται, όπως οι νέοι φόροι 2,7 δισ. ευρώ εις βάρος των Ελλήνων πολιτών από 1/1/2017 δημιουργούν ένα τόσο εκρηκτικό περιβάλλον που ο Αλέξης Τσίπρας έχει να επιλέξει ή να συνεχίσει μία φθίνουσα πορεία για τον ίδιο και την πολιτική του ομάδα ή να κάνει μια ηρωϊκή φυγή προς τα εμπρός. Πιστεύω ότι είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει και ο ίδιος εκλογές» είπε ο κ. Γκιουλέκας απαντώντας σε ερώτηση του Πρακτορείου 104,9fm για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα στον ΟΑΣΘ και την παρέμβαση του πρωθυπουργού στη σύσκεψη με τους εκπροσώπους των φορέων της Θεσσαλονίκης, μετά την οποία οι εργαζόμενοι ανέστειλαν την επίσχεση εργασίας, ο κ. Γκιουλέκας επισήμανε: «Πώς λύθηκε το θέμα του ΟΑΣΘ; Λύθηκε με την παρέμβαση του πρωθυπουργού ο οποίος άδειασε τον υπουργό του, τον κ. Σπίρτζη; Και επιτέλους επί 23 μήνες αυτή η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός και ο κ. Σπίρτζης τι θέλουν να κάνουν με τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης; Θα μας εξηγήσουν; Δεν κατάλαβε κανένας τίποτε. Επειδή το πρόβλημα το έχουμε μπροστά μας, το θίγω. Γιατί με το να έρθει ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη και τελευταία στιγμή σαν πυροσβέστης να πει ότι θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι ένα μέρος των δεδουλευμένων, ή οτιδήποτε άλλο, αυτό δεν λύνει το πρόβλημα. Απλώς μεταθέτει το πρόβλημα λίγες εβδομάδες πιο μπροστά. Δυστυχώς, ειδικά ο κ. Σπίρτζης με τα πολιτικά του πείσματα, με το να μην κάθεται να συζητήσει δηλαδή σε ένα τραπέζι διαλόγου να βρει όποια διαφορά έχει ή να μας πει τι σχέδιο έχει εν πάσει περιπτώσει. Η κυβέρνηση αυτή είναι υπεύθυνη. Τι σχέδιο έχει για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης; Επί 23 μήνες δεν κάνουν τίποτε. Ο αρμόδιος υπουργός, κ. Σπίρτζης, παρουσιάζει την εικόνα -με την εκκωφαντική του σιωπή- ότι δεν ασχολείται με το πρόβλημα, απλώς πετάει βολές, αλλά δεν κάνει τίποτε άλλο, κι έχει έναν λαό, τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι είναι καταδικασμένοι αν δεν υπάρχουν λεωφορεία να κυκλοφορούν με τα ταξί. Ας βρεθεί μια λύση».

Σχετικά με την έναρξη λειτουργίας του γραφείου της γενικής γραμματείας πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ο βουλευτής της ΝΔ παρατήρησε:

«Mε όρους επικοινωνίας δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα». Σημείωσε: «Λυπάμαι, αλλά ειλικρινά θεωρώ ότι ο πρωθυπουργός υποτιμά πάρα πολύ τη Θεσσαλονίκη. Και την υποτιμά θεωρώντας ότι απευθύνεται σε έναν λαό με ιθαγενείς και τους προσφέρει καθρεφτάκια και χάντρες. Είναι δυνατό, σε μία περιοχή ευαίσθητη, όπως ο βορειοελλαδικός χώρος και ειδικά η Θεσσαλονίκη που είναι η πρωτεύουσα της Μακεδονίας, να έρχεται και να λέει ότι θα σας κάνω γραφείο πρωθυπουργού χωρίς κανείς να ξέρει; Αν θέλει να βοηθήσει τη Θεσσαλονίκη και την ανάπτυξή της, υπάρχουν όργανα. Δεν χρειάζεται να κάνουμε και νέα γραφεία, να διορίσουμε και νέους κομματικούς φίλους. Υπάρχει το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Ας το αναβαθμίσει, ας το κάνει πλήρες υπουργείο και από εκεί και πέρα ας του δώσει αρμοδιότητες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.