Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Ο Τσίπρας στην Κούβα κι ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε πένθος


Ο βορειοκορεάτης δικτάτορας, Κιμ Γιονγκ Ουν, κήρυξε τριήμερο πένθος για τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο κι ο Τσίπρας αποφάσισε να κάνει τετραήμερο ταξίδι στην Κούβα ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη κρίσιμες διαπραγματεύσεις εν όψει Eurogroup...



Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Kούβα προκειμένου να παραστεί σε όλη τη διαδικασία του πένθους, ενώ η κηδεία του Κάστρο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, στο Σαντιάγο ντε Κούμπα.

Ο κ. Τσίπρας θα αναχωρήσει το βράδυ της Δευτέρας και θα παραβρεθεί στη δημόσια λαϊκή συγκέντρωση προς τιμή του Φιντέλ Κάστρο, στην Plaza de la Revolucion. Στην ίδια εκδήλωση θα παραβρεθούν και όσοι ηγέτες ξένων κρατών θελήσουν να τιμήσουν τον αποθανόντα με την παρουσία τους. Η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στην Ελλάδα έχει προγραμματιστεί για τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Η Κούβα έχει κηρύξει 9ήμερο πένθος για την απώλεια του Φιντέλ Κάστρο, κατά τη διάρκεια των οποίων θα γίνουν διάφορες εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή και του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.