Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

H στερλίνα το χειρότερο νόμισμα του κόσμου... λόγω brexit!


Τις χειρότερες επιδόσεις σε σχέση με όλα τα νομίσματα του κόσμου εμφανίζει η στερλίνα τον Οκτώβριο, αφού έχει ξεπεραστεί από 150 νομίσματα που παρακολουθεί το Bloomberg...




Όπως σχολιάζει το πρακτορείο, η βρετανική λίρα υποχωρεί καθώς οι πρώτες ενδείξεις των επιπτώσεων του Brexit άρχισαν να εμφανίζονται αυτή την περίοδο.

Η βρετανική λίρα οδεύει προς τη μεγαλύτερη μηνιαία υποχώρησή της έναντι του δολαρίου από το δημοψήφισμα και μετά, εν μέσω εικασιών πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο λεγόμενο hard Brexit.

«Αυτό τον μήνα όλα έχουν περιστραφεί γύρω από τις ανησυχίες για το hard Brexit που έρχονται στο προσκήνιο», επιβεβαίωσε ο Viraj Patel, στρατηγικός αναλυτής στην ING στο Λονδίνο.

«Είναι συνηθισμένο για ένα νόμισμα που διαπραγματεύεται υπό αυξημένη πολιτική αβεβαιότητα να είναι ευάλωτο στις ειδήσεις, είτε στις καλές είτε στις κακές, και αυτός θα είναι συνεχιζόμενος παράγοντας μέχρι να έχουμε σαφήνεια» σχετικά με τη μελλοντική σχέση της χώρας με την ΕΕ, πρόσθεσε ο ειδικός.

Η στερλίνα είναι σε πορεία προς μηνιαία πτώση της τάξης του 6,2%, δηλαδή τη μεγαλύτερη μετά από αυτή του Ιουνίου, οπότε υποχώρησε κατά 8,1%. Το νόμισμα είχε απώλειες όλους τους μήνες από τον Απρίλιο και μετά, παγιώνοντας τη θέση του ως του μεγάλου νομίσματος με τις χειρότερες επιδόσεις στον κόσμο φέτος, αφού έχει αποδυναμωθεί πάνω από 17%, αναφέρει το πρακτορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.