Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

H "μαύρη" πρόβλεψη της Citi για την ελληνική οικονομία και το QE


Στην πρόσφατη δημοσκόπηση που δείχνει προβάδισμα 24% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στις δηλώσεις Ρέγκλινγκ για το ελληνικό χρέος αναφέρεται σε note η Citigroup...



Όπως σημειώνει, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χάνει όλο και περισσότερο τη δημοτικότητά της λόγω της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και των νέων μέτρων λιτότητας. Ωστόσο, οι βουλευτές της κυβέρνησης έχουν παραμείνει εντυπωσιακά πιστοί από πέρυσι και κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την πρώτη αξιολόγηση, την άνοιξη.

Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν πάντως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον πολύ λίγα κίνητρα για να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, η αποδυνάμωση της θέσης του μπορεί να αυξήσει την μικροπολιτική και τις διαμάχες στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση, και από τις δύο πλευρές που βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Στη συνέχεια η Citi αναφέρεται στις δηλώσεις του επικεφαλής του ESM για συμφωνία γύρω από τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους έως το τέλος του έτους. Όπως επισημαίνει, ο Ρεγκλινγκ ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία σχετικά με το τι πρέπει να γίνει μετά τα μέσα του 2018, όταν και έχει συμφωνηθεί ότι θα εφαρμοστούν τα μεσοπρόθεσμα και τα μακροπρόθεσμα μέτρα.

Όπως τονίζει η Citi, μικρές μειώσεις στις πληρωμές τόκων που οφείλονται σε ESM / EFSF μπορεί όντως να συμφωνηθούν πριν από το τέλος του έτους, αλλά αυτό δεν θα κάνει καμία σημαντική διαφορά στην ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, που είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και για την απόφαση της ΕΚΤ να συμπεριλάβει την Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης QE.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.