Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Jumbo... κέρδη για τους μετόχους!


Με επιπλέον 12... εκατ. ευρώ στο σύνολο αποφάσισε ο Απ. Βακάκης, κυριολεκτικά στο παρά πέντε, να ανταποκριθεί στο αίτημα μερίδας μετόχων του που ζήτησαν υψηλότερο μέρισμα έναντι των 0,27 ευρώ ανά μετοχή που είχε προταθεί αρχικά...



Το... πρωτοφανές συνέβη χθές στην τακτική γενική συνέλευση της εταιρείας, όπου ενώ είχε ήδη εγκριθεί η διανομή μερίσματος 0,27 ευρώ ανά μετοχή, ένας μέτοχος ζήτησε μεγαλύτερο μέρισμα, όπερ και... εγένετο! Τελικά, η εταιρεία θα διανείμει συνολικά 48,981 εκατ. ευρώ, έναντι των 36,736 εκατ. ευρώ που είχε αποφασιστεί αρχικά, ενώ σχολιάζοντας και το γεγονός ότι τελικά ο φόρος που θα παρακρατηθεί θα είναι υψηλότερος, ο Απ. Βακάκης, επανέλαβε ότι «το πτωχευμένο κράτος θα ανακάμψει αν πληρώνουμε όλοι και αν σταματήσουμε να κατανέμουμε ευθύνες σε άλλους».

Ως προς τις πωλήσεις του ομίλου στην Ελλάδα, η διοίκηση παρακολουθεί την πορεία των καταστημάτων κάθε μέρα, σε μία προσπάθεια να αποτυπώσει τις τάσεις της αγοράς. Έτσι, ενώ ο Οκτώβριος έδειχνε πτώση κατά μέσο όρο ανά κατάστημα περί το 2,5%, τις τελευταίες ημέρες το κλίμα έχει αρχίσει να «γυρίζει». Μένει να φανεί λοιπόν πώς θα κλείσει το τρέχον τρίμηνο για τον όμιλο, που λόγω των Χριστουγέννων είναι και το σημαντικότερο. Πάντως στο τετράμηνο της χρήσης 2016/2017 (Ιούλιος- Οκτώβριος) ο τζίρος είναι πάνω από τις ετήσιες προβλέψεις (4%-7%) με Ελλάδα και Κύπρο να κυμαίνονται γύρω στο 4%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.