Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Έρευνα ManpowerGroup: Το 60% των εργοδοτών δεν βρίσκουν ταλέντα για τις επιχειρήσεις τους [πίνακες]


Έξι στους 10 εργοδότες δεν βρίσκουν εργαζόμενους με το ταλέντο που θέλουν στην Ελλάδα...



Εξι στους 10 εργοδότες στην Ελλάδα δυσκολεύονται να καλύψουν θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τα ευρήματα της Ετήσιας Διεθνούς Έρευνας Έλλειψης Ταλέντου της ManpowerGroup για το 2016. Το ποσοστό αυτό (59%) παραμένει σταθερό για δεύτερη συνεχή χρονιά και είναι το υψηλότερο που καταγράφεται στην Ελλάδα τα τελευταία 9 χρόνια διεξαγωγής της έρευνας στη χώρα μας, ενώ βρίσκεται 19 μονάδες πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο (40%).

Η έλλειψη τεχνικών δεξιοτήτων (29%), απαιτούμενης εμπειρίας (27%), προσωπικών δεξιοτήτων (12%), η αναζήτηση υψηλότερης αμοιβής σε σχέση με την προσφερόμενη (11%) και η έλλειψη διαθέσιμων υποψηφίων ή η απουσία υποψήφιων (11%) καταγράφονται ως οι κύριοι λόγοι δυσκολίας κάλυψης θέσεων εργασίας.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 40% των εργοδοτών αντιμετωπίζει δυσκολία στην εύρεση εργαζομένων με τα απαιτούμενα προσόντα, ποσοστό, αφενός, αυξημένο κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες συγκριτικά με το 2015, αφετέρου, το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί παγκοσμίως από το 2007, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η έλλειψη ταλέντων δεν εμφανίζει σημάδια υποχώρησης. Οι εργοδότες στην Ιαπωνία εξακολουθούν να καταγράφουν τη μεγαλύτερη δυσκολία εύρεσης ταλέντου (86%), ενώ την πρώτη πεντάδα με τα υψηλότερα ποσοστά δυσκολίας συμπληρώνουν οι ακόλουθες χώρες: Ταιβάν (73%), Ρουμανία (65%), Χονγκ Κονγκ (69%) και Τουρκία (66%). Η Ελλάδα, με ποσοστό 59%, καταλαμβάνει την 8η θέση στην παγκόσμια κατάταξη ― μετακίνηση κατά μία θέση συγκριτικά με την 7η θέση που κατείχε το 2015. Αντιθέτως, ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Νορβηγία (16%), η Ολλανδία (17%), το Ηνωμένο Βασίλειο (18%) και η Ιρλανδία (20%), δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα προσέλκυσης ταλέντων.

Για όγδοη συνεχή χρονιά οι εργοδότες στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη δυσκολία στην κάλυψη θέσεων στον τομέα των «Επαγγελματιών Πωλητών», ενώ ακολουθεί η ειδικότητα του «Προσωπικού Υπηρεσιών IT», η οποία βρισκόταν στην 6η θέση της κατάταξης το 2015. Την 3η θέση καταλαμβάνουν οι «Εξειδικευμένοι Τεχνίτες», ειδικότητα που βρίσκεται σταθερά στην πρώτη πεντάδα από το 2011. Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικότητες, όπως «Προσωπικό για το χώρο Εστίασης και Ξενοδοχείων» καθώς και «Οδηγοί», επανέρχονται στη λίστα καταλαμβάνοντας την 8η και την 9η θέση αντίστοιχα. Συγκριτικά με τη λίστα των 10 θέσεων του 2015, εκτός κατάταξης βρίσκονται οι εξής ειδικότητες: «Εργάτες» (9η θέση για το 2015) και «Διευθυντές Πωλήσεων» (10η θέση για το 2015).

Σε παγκόσμιο επίπεδο, σταθερά στην κορυφή των θέσεων που οι εργοδότες δυσκολεύονται περισσότερο να καλύψουν, παραμένουν οι «Επαγγελματίες Πωλητές»για πέμπτη συνεχή χρονιά.

Το «Προσωπικό υπηρεσιών IT» παραμένει δυσεύρετο, καταλαμβάνοντας φέτος τη 2ηθέση, ενώ στην 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης εμφανίζονται οι «Μηχανικοί».

hjgkkuy
khokyou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.