Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Markit: Η κρίση σκότωσε τον μεταποιητικό τομέα στην Ελλάδα


Η ύφεση του μεταποιητικού τομέα στην Ελλάδα εντάθηκε κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, καθώς καταγράφηκε μείωση τόσο της παραγωγής όσο και των νέων παραγγελιών, επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Markit...



Παρά την περαιτέρω σημαντική υποχώρηση των αδιεκπεραίωτων εργασιών, οι εταιρείες εξακολούθησαν να αυξάνουν το προσωπικό τους. Όσον αφορά στις τιμές, οι πιέσεις επί του κόστους αυξήθηκαν περαιτέρω, ωστόσο οι παραγωγοί αγαθών εξακολούθησαν να ασκούν την πολιτική περικοπών των τιμών, παρότι με πιο υποτονικό ρυθμό.

Ο εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της Markit για τον τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα (Purchasing Managers’ Index® – PMI®) –ένας σύνθετος δείκτης ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να μετρά την απόδοση της μεταποιητικής οικονομίας– υποχώρησε από τις 49.2 μονάδες του Σεπτεμβρίου στις 48.6 μονάδες τον Οκτώβριο, καταγράφοντας χαμηλό πέντε μηνών.

Η πρόσφατη τιμή υπέδειξε ελαφρώς ταχύτερη συρρίκνωση του μεταποιητικού τομέα στην Ελλάδα, ωστόσο, η ύφεση παρέμεινε μέτρια.

Τα επίπεδα παραγωγής των Ελλήνων παραγωγών αγαθών μειώθηκαν για δεύτερο συνεχή μήνα τον Οκτώβριο. Παρότι ο ρυθμός συρρίκνωσης επιταχύνθηκε στον δριμύτερο που έχει καταγραφεί από τον Ιούλιο, παρέμεινε σχετικά χαμηλός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.