Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Οργή των απλήρωτων εργαζόμενων του Mega με τους ιδιοκτήτες


Οι ιδιοκτήτες του Mega μπλόκαραν τους μισθούς των εργαζόμενων, που ξεμπλόκαραν οι τράπεζες...



Ενώ όλα έδειχναν πως προχωρούσαν έστω και με προβλήματα προς μια κίνηση καλής θέλησης από πλευράς τραπεζών, οι σημερινές πληροφορίες έρχονται να ανατρέψουν το αισιόδοξο σενάριο που ήθελε την άμεση καταβολή τουλάχιστον δύο μισθών στους εργαζόμενους του καναλιού.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, τα πιστωτικά ιδρύματα, ενώ συμφώνησαν να αποδεσμεύσουν από τους μπλοκαρισμένους λογαριασμούς της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ποσό της τάξης των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, έβαλαν τον όρο να προωθήσουν οι ίδιες οι τράπεζες τα χρήματα στους προσωπικούς λογαριασμούς των εργαζόμενων. Η κίνηση αυτή των τραπεζών είχε την αιτιολογία της διασφάλισής τους από το ενδεχόμενο η διοίκηση του καναλιού να χρησιμοποιήσει μεγάλο μέρος των χρημάτων αυτών για την αποπληρωμή άλλων οφειλών της εταιρείας.

Το τραπεζικό αυτό αίτημα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεν έγινε δεκτό από την διοίκηση του Mega που επέμεινε στην μεταφορά των 2,5 εκατομμυρίων στα ταμεία της εταιρείας, ώστε αυτή να προχωρήσει στην συνέχεια στον καταμερισμό των χρημάτων όπως αυτή θα κρίνει.

Αυτή η διαφωνία μεταξύ της διοίκησης του Mega και των τραπεζών είχε ως αποτέλεσμα το μπλοκάρισμα της διαδικασίας αποδέσμευσης των χρημάτων και την παράταση της αβεβαιότητας των εργαζόμενων που θα παραμείνουν χωρίς χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.