Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Η Moody's απειλεί την Βρετανία λόγω brexit


Με υποβάθμιση του αξιόχρεού της απειλεί τη Βρετανία ο οίκος αξιολόγησης Moody's, αν η κυβέρνηση δεν καταφέρει να εξασφαλίσει την πρόσβαση σε βασικές πτυχές της ευρωπαϊκής ενιαίας αγοράς....



Η προειδοποίηση αποτελεί το πλέον ενδεικτικό σημάδι της σημασίας που έχει για τη χώρα η πρόσβαση στην ενιαία αγορά στις επερχόμενες διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Η Moody's ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Βρετανίας «αν αποδειχθεί ότι η απώλεια πρόσβασης στην ενιαία αγορά της Ε.Ε. θα αποδυναμώσει σημαντικά τη μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη».

Επιπλέον, η επιδείνωση των δημοσιονομικών της Βρετανίας θα ασκήσει επιπρόσθετες πιέσεις στην αξιολόγηση, ενώ αντίθετα μια ευρεία συμφωνία ελεύθερου εμπορίου θα απαλύνει τις οποιεσδήποτε αρνητικές επιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.