Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Online ρυθμίσεις κόκκινων χρεών για επαγγελματίες και επιχειρήσεις


Ρύθμιση και διαγραφή επιχειρηματικών ληξιπρόθεσμων οφειλών με δύο ταχύτητες φέρνει ο εξωδικαστικός μηχανισμός που θα...


 λειτουργεί μέσα από ηλεκτρονική πλατφόρμα.
Σύμφωνα με την Ημερησία, η πλατφόρμα αυτή σχεδιάζεται από το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και μέσα από προκαθορισμένες διαδικασίες και online διαπραγμάτευση οφειλετών και πιστωτών θα αποφασίζονται οι δόσεις και οι διαγραφές, αλλά μόνο για τις βιώσιμες εταιρείες.
Οι διαδικασίες θα είναι αυτοματοποιημένες για τις μικρές επιχειρήσεις, όπου θα απαιτείται μόνο μία συνάντηση υπό τον διαμεσολαβητή μεταξύ του οφειλέτη και των πιστωτών. Για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις θα γίνονται μέχρι τρεις συναντήσεις ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία σε σχέδιο εξυγίανσης.
Εφόσον το 60% των πιστωτών «ως προς το ύψος του χρέους» συμφωνήσουν σε συγκεκριμένη λύση, τότε θα πραγματοποιείται συνάντηση με διαμεσολαβητή, όπου και θα επικυρώνεται το σχέδιο εξυγίανσης. Η διαδικασία αυτή προβλέπει μία συνάντηση και αφορά κυρίως τις μικρές επιχειρήσεις.
Η διαδικασία της εξεύρεσης λύσης θα κρατά μέχρι δύο μήνες. Γι' αυτό το διάστημα θα παύουν προσωρινά τα όποια καταδιωκτικά μέτρα των πιστωτών προς τον οφειλέτη επιχειρηματία. Αν δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία και απαιτείται κι άλλο χρονικό διάστημα τότε, εφόσον συμφωνεί το 60% των πιστωτών, θα δίνεται κι άλλη παράταση, με το ανώτατο επιτρεπόμενο χρονικό διάστημα να φτάνει μέχρι τους έξι μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.