Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Politico: Ο Τσίπρας χρησιμοποίησε τον Ομπάμα για να χτυπήσει τη γερμανική λιτότητα


Στην επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα αναφέρεται ο ξένος Τύπος με τα δημοσιεύματα να σχολιάζουν τις δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα και πώς ο Έλληνας πρωθυπουργός «χρησιμοποίησε» την απερχόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ για να χτυπήσει τη γερμανική λιτότητα...



Αυτό γράφει συγκεκριμένα σε άρθρο του το περιοδικό Politico.

«Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε μια κοινή εμφάνιση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα την Τρίτη για να χτυπήσει για άλλη μια φορά τις πολιτικές δημοσιονομικής λιτότητας που υπερασπίζεται η Γερμανία, λέγοντας ότι τα αποτελέσματα για την Ελλάδα και για μεγάλο μέρος της Ευρώπης ήταν καταστροφικά και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πολιτική και κοινωνική οπισθοδρόμηση», αναφέρει συγκεκριμένα το δημοσίευμα.

Μεταφέροντας τόσο χθεσινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, όσο και του Μπαράκ Ομπάμα το άρθρο υπογραμμίζει:

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει επικρίνει το πρόγραμμα λιτότητας της Γερμανίας, οι παρατηρήσεις του ήταν ιδιαίτερα αξιοσημείωτες λόγω του timing που έγιναν καθώς έρχονται λίγες μόλις εβδομάδες πριν από τη νέα πίεση ώστε να πεισθεί το ΔΝΤ να ενταχθεί στο πιο πρόσφατο πρόγραμμα διάσωσης.

Ενημερώνοντας ότι το ΔΝΤ έχει επιμείνει ότι οι πιστωτές της Ελλάδας πρέπει να προχωρήσουν σε ελάφρυνση του χρέους, πριν συμφωνήσουν να μπουν στο πρόγραμμα διάσωση, και ότι η Γερμανία αντιστέκεται ακόμα σθεναρά σε αυτή, το Politico σημειώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας στην εμφάνισή του με τον Ομπάμα επέμεινε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον δρόμο για την ανάκαμψη αλλά τόνισε ότι αυτό υπήρξε πιο δύσκολο από όσο θα έπρεπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.