Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Ο Ντάισελμπλουμ δεν αποκλείει το σχέδιο Σόιμπλε για 10ετές πλεόνασμα 3,5%


Ντάισελμπλουμ: Άγνωστο για πόσο καιρό θα απαιτείται 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα...



Αλλαλούμ με τα πρωτογενή πλεονάσματα που πρέπει να επιτυγχάνει η Ελλάδα αλλά και το χρονικό διάστημα που θα είναι υποχρεωμένη η Αθήνα να επιδεικνύει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα επικράτησε στο Eurogroup.

Ενδεικτική η δήλωση Ντάισλεμπλουμ περί 19 διαφορετικών απόψεων για το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων ενώ χαρακτηριστική ήταν η εμμονή του Ολλανδού επικεφαλής του Eurogroup στην έκφραση «σοβαρά διαρθρωτικά μέτρα» την οποία επανέλαβε ουκ ολίγες φορές.

Στην ερώτηση πόσα χρόνια θα πρέπει η Αθήνα να επιτυγχάνει πλεόνασμα 3,5% ο πρόεδρος του eurogroup είπε πως υπάρχουν 19 διαφορετικές απόψεις, «άλλοι θέλουν 3, άλλοι 5, άλλοι 10 και άλλοι παραπάνω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το ΔΝΤ είπε ότι αν είναι 3 ή 5% το πρωτογενές δεν είναι σημαντικό αντίθετα με το πακέτο των διαρθρωτικών μέτρων που δείχνει βιωσιμότητα (των πλενονασμάτων)» σημείωσε O Γερούν Ντάισελμπλουμ βάζοντας στο τραπέζι την συζήτηση για νέα μέτρα μετά το 2018, ώστε να επιτυγχάνεται το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.