Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Έρχονται νέα βαριά μέτρα το 2018 με δεδομένο το πλεόνασμα στο 3,5%


Η διατήρηση των υψηλών δημοσιονομικών στόχων για μετά το 2018, διαμορφώνει ήδη την ατζέντα για νέα μέτρα που θα έρθουν να υποστηρίξουν και να διασφαλίσουν πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5%...



Αυτό προκύπτει, έστω και έμμεσα από τις δηλώσεις όλων των παραγόντων των θεσμών με πρώτο και καλύτερο τον Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ο τελευταίος δίχως να κρύβει τα λόγια του, προσδιόρισε επακριβώς το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια. Ένα πλαίσιο όπου θα διαμορφώνεται χρόνο με το χρόνο, ανάλογα με τις επιδόσεις της ελληνικής κυβερνήσης.

Εξάλλου, τις αμέσως επόμενες ημέρες, όπως ανακοίνωσε και ο ίδιος ο πρόεδρος του Eurogroup, επιστρέφουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των δανειστών για να συζητήσουν το ισχυρό πακέτο μέτρων που πρέπει να εφαρμόσει η κυβέρνηση για να επιτευχθεί ο στόχος του 3,5%.

Ερωτηθείς για τη χρονική διάρκεια του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος, μετά το 2018, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ απάντησε πως δεν υπάρχει κάποια απλή λύση στο ζήτημα αυτό, καθώς υπάρχουν μεγάλες διαφορές στις προσεγγίσεις των εκπροσώπων των κρατών μελών.

«Κάποιες πλευρές θεωρούν πως χρειάζονται 3 έτη, κάποια 5 έτη και κάποια 10 έτη», είπε ο Γερούν Ντάισσελμπλουμ, συμπληρώνοντας πως για την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος χρειάζονται «σοβαρά διαθρωτικά μέτρα για να φτάσουμε εκεί και για να το διατηρήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.