Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Bello ciao! Ο ιταλικός Τύπος αποχαιρετά τον Ματέο Ρέντσι


Η ήττα του «ναι» στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση στην Ιταλία και η παραίτηση του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι που ακολούθησε, μονοπωλούν τα πρωτοσέλιδα του ιταλικού Τύπου, ενώ βρίσκονται...



στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σε ολόκληρη την Ευρώπη, με Μαρίν Λεπέν και Νάιτζελ Φάρατζ να πανηγυρίζουν για την επικράτηση του «όχι».

Ο Ματέο Ρέντσι, μόλις έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, σε διάγγελμά του προς τον ιταλικό λαό έκανε γνωστό ότι παραιτείται, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στην Ιταλία λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος και την επικράτηση του «Όχι», είναι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «il manifesto», με μια φωτογραφία του Ματέο Ρέντσι να αποχωρεί, συνοδευόμενη από τον τίτλο «Bello Ciao» (Αντίο, όμορφε).



Θρίαμβος του Οχι, ο Ρέντσι αποχωρεί, είναι ο τίτλος της La Republica.
«Το κύμα του ΟΧΙ, ο Ρέντσι φεύγει», γράφει η Corriere della Sera
corriere
«Το δημοψήφισμα συγκλονίζει τον Ρέντσι», ο πρωτοσέλιδος τίτλος της La Gazzeta del Mezzogiorno

gazzettadelmezzogiorno
Την ίδια ώρα, Μαρίν Λεπέν και Νάιτζελ Φάρατζ δεν μπορούν να κρύψουν τη χαρά τους για την επικράτηση του «Όχι» στο ιαλικό δημοψήφισμα.
Η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter: «Οι Ιταλοί αποκήρυξαν την ΕΕ και τον Ρέντσι. Πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτήν την δίψα για την ελευθερία των Εθνών και τον προστατευτισμό!»

Στο ίδιο μήκος κύματος και το tweet του αντιευρωπαϊστή Βρετανού πολιτικού Νάιτζελ Φάρατζ: «Ελπίζω τα exit polls στην Ιταλία να είναι σωστά. Αυτή η ψήφος ήταν περισσότερο για την Ευρώπη παρά για την συνταγματική αλλαγή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.