Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Ο καιρός της Πέμπτης


Ο χειμώνας μπαίνει για τα καλά. Κρύο και παγετός...



Την Πέμπτη στην ανατολική και νότια χώρα αναμένεται χιονόνερο και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο νότιο Αιγαίο 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Στα κεντρικά και βόρεια χώρα αναμένεται ισχυρός παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια με πιθανότητα για χιονόνερο και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις, με γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στ ανατολικά με πιθανότητα τοπικών ασθενών χιονοπτώσεων. Βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στη δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -12 έως 3 και στις υπόλοιπες περιοχές από -6 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με μποφόρ. Στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 7 και στις υπόλοιπες περιοχές από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και την ανατολική Πελοπόννησο με πιθανότητα τις πρωινές ώρες για χιονόνερο και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 και πρόσκαιρα το πρωί στα νότια βορειοανατολικοί τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στη Θεσσαλία θα κυμανθεί από -6 έως 8 και στις υπόλοιπες περιοχές από -4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στα ανατολικά πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 και στη νότια Κρήτη έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες . Σποραδικές βροχές ή καταιγίδες νωρίς το πρωί στα νότια. Βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 2 έως 8 και στις υπόλοιπες περιοχές από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός της Παρασκευής

Την Παρασκευή ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος και μόνο στα δυτικά και νότια θα υπάρχουν νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Κατά τόπους παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.