Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Τι σχεδιάζει να κάνει ο Σάλλας με την Τράπεζα που αγόρασε


Θετικό σοκ στην την αγορά και κατ΄επέκταση στην κοινωνία, που αντιμετωπίζει φοβερά προβλήματα λόγω της κρίσης, αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση του κορυφαίου τραπεζίτη, Μιχάλη Σάλλα, να αγοράσει την Παγκρήτια Τράπεζα...



Το γεγονός ότι ο Μιχάλης Σάλλας ξαναμπαίνει στο παιχνίδι, επενδύοντας μαζί με ντόπιους και ξένους επενδυτές σε μια μικρή τράπεζα, καλλιεργεί προσδοκίες ότι σύντομα θα την κάνει μεγάλη και δίνει ελπίδες για τη συγκρότηση ενός τραπεζικού ομίλου, στον οποίο κυρίαρχο ρόλο θα έχουν οι μέτοχοι της και όχι οι πάσης φύσεως «επίτροποι».

Είναι προφανές πως η Ελληνική οικονομία για να αναπτυχθεί έχει μεγάλη ανάγκη και από ένα νέο τραπεζικό ελληνικό όμιλο, που θα έχει εξασφαλισμένο αυτόνομο ρόλο και αυτοδύναμη παρουσία.

Η διαδρομή του Μιχάλη Σάλλα, αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία του εγχειρήματος, αφού πρόκειται για έναν άνθρωπο, που είναι γεννημένος να δημιουργεί πλούτο και να κερδίζει τους στόχους που βάζει.

Ο Μιχάλης Σάλλας έγκαιρα είχε διαγνώσει ότι οι λεγόμενες συστημικές τράπεζες, με τις εξαρτήσεις και τα «τοξικά» που κουβαλάνε δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της κοινωνίας, των επαγγελματιών και των επιχειρηματιών στην Ελλάδα των Μνημονίων.

Στην κατεύθυνση αυτή κινείται η τολμηρή κίνηση για την εξαγορά αρχικά μιας μικρής συνεταιριστικής τράπεζας, η οποία θα αποτελέσει το όχημα για τη δημιουργία ενός μεγάλου ελληνικού τραπεζικού ομίλου.

Στην αγορά θεωρούν δεδομένο ότι ο Μιχάλης Σάλλας έχει ήδη εξασφαλίσει τα κεφάλαια που απαιτούνται για την επιτυχία του εγχειρήματος. Άλλωστε είναι γνωστό ότι ντόπιοι και ξένοι επενδυτές, τον εμπιστεύονται απόλυτα πράγμα που σημαίνει ότι ο Μ. Σάλλας σε 4-5 χρόνια θα έχει φτιάξει πάλι νέο τραπεζικό κολοσσό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μιχάλης Σάλλας είχε επισκεφθεί την περασμένη εβδομάδα την Νέα Υόρκη όπου είχε σειρά συναντήσεων με επικεφαλής μεγάλων επενδυτικών σχημάτων.

Ο κορυφαίος τραπεζίτης βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε έντονη κινητικότητα, σχεδιάζοντας τις μελλοντικές κινήσεις oι οποίες αναμένεται να προκαλέσουν θετικό σοκ στην Οικονομία.

Οι επενδυτικές κινήσεις του Μιχάλη Σάλλα δίνουν τον τόνο αισιοδοξίας, μέσα σε ένα γκρίζο οικονομικό περιβάλλον, από το οποίο απουσιάζουν παντελώς οι θετικές ειδήσεις και οι νέες επενδύσεις.

Είναι σίγουρο ότι η πρωτοβουλία του για τη δημιουργία ενός νέου τραπεζικού ομίλου, θα συμπαρασύρει από την αδράνεια και άλλους γνωστούς Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες οι οποίοι και αυτοί θα αρχίσουν σιγά σιγά να επενδύουν σε διάφορους ζωτικούς τομείς της οικονομίας.

Πάντως η αγορά αλλά και η κοινωνία περιμένουν τώρα την επόμενη κίνηση του Μιχάλη Σάλλα η οποία σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται να αργήσει.

Παράγοντες της αγοράς θεωρούν βέβαιο ότι αν ολοκληρωθεί θετικά η δεύτερη αξιολόγηση, θα εκδηλωθούν πολλές επενδυτικές πρωτοβουλίες, οι οποίες θα αλλάξουν ριζικά το κλίμα στην οικονομία της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.