Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο απέκρυψε έρευνα για τις σπατάλες για να μην μειώσει τις δαπάνες


Οι αρμόδιες υπηρεσίες του αμερικανικού Πενταγώνου απέκρυψαν έρευνα, η οποία...


 πρότεινε την εξοικονόμηση κονδυλίου 125 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη μείωση της διοικητικής σπατάλης.
Η απόκρυψη της έρευνας έγινε υπό το φόβο ότι τα ευρήματα θα έδιναν επιχείρημα στο Κογκρέσο να μειώσει ακόμη περισσότερο τις αμυντικές δαπάνες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “The Washington Post.”
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2015 και πρότεινε μία “ξεκάθαρη διαδικασία” προκειμένου το αμερικανικό Πεντάγωνο να εξοικονομήσει κεφάλαια 125 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε μια πενταετία, μέσω αναδιοργάνωσης των γραφειοκρατικών υποδομών του, με την αποχώρηση των στελεχών ή της πρώιμης συνταξιοδότησης τους. Παράλληλα, η ίδια μελέτη προέβλεπε τη μείωση των εξωτερικών συνεργατών, αλλά και την αποτελεσματικότερη χρήση της Τεχνολογίας της Πληροφορικής.
Την έρευνα πραγματοποίησε μία συμβουλευτική επιτροπή (Defense Business Board) με τη συμμετοχή διοικητικών στελεχών και συμβούλων της εταιρίας επιχειρηματικών συμβούλων McKinsey and Co.
Από την ανάλυση της κοστολόγησης των δραστηριοτήτων του αμερικανικού Πενταγώνου, προέκυψε ότι αυτό δαπανούσε ποσοστό 25% επί του συνολικού προϋπολογισμού του (580 δισεκατομμύρια δολάρια) σε έμμεσες δαπάνες, αλλά και για την κάλυψη λογιστικών αναγκών, ανθρωπίνων πόρων, διοικητικής υποστήριξης, αλλά και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.