Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Αδειάζει τον Δεκέμβριο ο χώρος φιλοξενίας των προσφύγων στην Καβάλα


Τοποθετήθηκαν μεν θερμαντικά σώματα στα αντίσκηνα των προσφύγων εντός του...


 στρατοπέδου Ασημακοπούλου, ωστόσο δεν επαρκούν λόγω μεγέθους τους, μας εξήγησε η υπεύθυνη των Γιατρών του Κόσμου στην Καβάλα Άννα Γιοβανιού.
Μεγαλύτερα σε αποδοτικότητα θερμαντικά σώματα δυστυχώς δεν δύναται να λειτουργήσουν εξαιτίας περιορισμένων ηλεκτρολογικών δυνατοτήτων. Κι αν το πρόβλημα της θέρμανσης έχει επιλυθεί κατά το ήμισυ, παραμένει το σοβαρότατο πρόβλημα των ποντικιών.
75 πρόσφυγες διαμένουν στο στρατόπεδο Ασημακόπουλου ενώ μία ακόμη 5μελης οικογένεια αναμένεται να αναχωρήσει, άρα ο αριθμός τους βαίνει μειούμενος. Εντός της εβδομάδας αναμένεται η άφιξη αντιπροσωπείας του διεθνούς οργανισμού μετανάστευσης κι ενδεχομένως του κ. Αλεξανδρίδη που είναι ο υπεύθυνος του υπουργείου. Έχουν εξασφαλισθεί κάποια ξενοδοχεία σε περιοχές κοντινές της Καβάλας, ορισμένα εκ των οποίων βρίσκονται σε περιοχές της Βόλβης και της Ασπροβάλτας. Αυτό σημαίνει ότι το στρατόπεδο Ασημακοπούλου θα αδειάσει από τις προσφυγικές παρουσίες, κάτι που προσδιορίζεται εντός του Δεκεμβρίου.
Η κ. Γιοβανιού μας ενημέρωσε επίσης ότι θα πρέπει να αναμένεται η έναρξη των νέων εργασιών στα κτήρια του στρατοπέδου, σε όσα χρησιμοποιούνται και σε όσα θα χρησιμοποιηθούν μελλοντικά. Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες τότε θα μεταφερθούν νέοι πρόσφυγες στο χώρο φιλοξενίας του στρατοπέδου, προφανώς μετά την έναρξη του νέου έτους. Η σύμβαση που υπέγραψε ο εργολάβος προβλέπει 45μερη παράταση.
Η κ. Γιοβανιού θύμισε ότι 55 πρόσφυγες φιλοξενούνται ακόμη σε σπίτια καβαλιωτών. Βάσει της πληροφόρησης και όταν ολοκληρωθούν τα έργα τότε θα μεταφερθούν στο στρατόπεδο 90 οικογένειες και 20 ασυνόδευτα άτομα. Ο ακριβής αριθμός όμως δύσκολα μπορεί να υπολογιστεί. Πάντως οι χώροι δε μπορούν να φιλοξενήσουν περισσότερα από 450 άτομα. Ακόμη και οι νέες μελλοντικές αφίξεις θα ακολουθήσουν το ήδη γνωστό πρόγραμμα των σταδιακών αναχωρήσεων, πλην ενός μικρού ποσοστού που θα παραμείνει στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.