Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Ο Ερντογάν έπιασε τον Τούρκο βασιλιά του ντονέρ


Νέο χτύπημα που αυτή τη φορά περιλαμβάνει και έναν μεγάλο επιχειρηματία της Τουρκίας έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν...



Συνέλαβε έναν από τους κύριους συμβούλους του επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης αλλά και τον «βασιλιά του ντονέρ» με την κατηγορία ότι συνεργάζεται με τον Φετουλάχ Γκιουλέν.
Ο Φατίχ Γκιουρσούλ, ο οποίος είναι το δεξί χέρι του γενικού γραμματέα του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP, σοσιαλδημοκρατικό) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, συνελήφθη και προφυλακίσθηκε στην Άγκυρα έπειτα από αίτημα της εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης.
Πρόκειται για καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος είχε σταματήσει να διδάσκει μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, μετά τις διώξεις σε όλους τους τομείς που είχε ξεκινήσει ο Ερντογάν. Μετά από όλα αυτά, όπως υποστηρίζει το ο πρακτορείο ειδήσεων Dogan, εκείνος έπαψε να έχει ενεργό ρόλο στο CHP.
Ωστόσο, δεν είναι ο μόνος καθώς και ο επικεφαλής μιας σημαντικής αλυσίδας εστιατορίων κεμπάμπ, ο Αλί Οζτσάν, ο επονομαζόμενος «βασιλιάς του ντονέρ» συνελήφθη μιας και είναι και αυτός ύποπτος ότι ανήκει στο δίκτυο του Γκιουλέν, σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah.
Ο επονομαζόμενος «βασιλιάς του ντονέρ» γεννήθηκε το 1956 στη Μαλάτια. Ολοκλήρωσε την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή και ξεκίνησε να εργάζεται από παιδί σε κατάστημα με κεμπάπ.
Μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη μαζί με την οικογένειά του το 1975 και σήμερα έχει τη μεγαλύτερη αλυσίδα εστιατορίων με κεμπάπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.