Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Ο Βαλς διάδοχος του Ολαντ


Την υποψηφιότητά του για το χρίσμα της Κεντροαριστεράς στη Γαλλία εν όψει των προεδρικών εκλογών του Απριλίου – Μαΐου 2017 ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας και στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μανουέλ Βαλς...Ανακοίνωσε παράλληλα την παραίτησή του από την πρωθυπουργία.

Οι προκριματικές εκλογές της Κεντροαριστεράς (βασική δύναμη της οποίας είναι το Σοσιαλιστικό Κόμμα, στο οποίο ανήκει και ο νυν πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ), μέσα από τις οποίες θα αναδειχθεί ο κεντροαριστερός υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας θα διεξαχθούν στις 22 και στις 29 Ιανουαρίου 2017.

Ο δρόμος για την υποψηφιότητα του Μανουέλ Βαλς άνοιξε μετά την ανακοίνωση του κ. Ολάντ ότι δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

«Οι ζωές μας αξίζουν περισσότερο από τα προγνωστικά», αναφέρει ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας στο πρώτο του μήνυμα μέσω Twitter.

Τα προγνωστικά φέρουν τον οποιοδήποτε υποψήφιο της Κεντροαριστεράς να ηττάται από τον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών από τον υποψήφιο της Κεντροδεξιάς Φρανσουά Φιγιόν και την υποψήφια της Ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.