Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Παραιτείται από τις επιχειρήσεις του ο Τραμπ κι ας μην είναι υποχρεωτικό!


Ο επερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump ανέφερε πως σχεδιάζει να "παρατήσει εντελώς" τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και να επικεντρωθεί στο Λευκό Οίκο...




και στη διακυβέρνηση της χώρας. Υπογράμμισε πως θα συζητήσει το ζήτημα με τα παιδιά του σε ομιλία του προς τον Τύπο στις 15 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται πως ορισμένα από τα παιδιά του είναι και συνεργάτες του.

"Αν και δεν υποχρεώνομαι από το νόμο, πιστεύω πως είναι καλό για όλους, ως πρόεδρος, να μην έχω σύγκρουση συμφερόντων με τις επιχειρήσεις μου. Γι αυτό και δημιουργούνται νομικά έγγραφα τα οποία θα με βγάλουν εντελώς από οτιδήποτε έχει να κάνει με τη διαχείριση των επιχειρήσεών μου. Η προεδρία είναι πολύ πιο σημαντική".

Οι ανησυχίες για τις πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων μεταξύ των δύο διαφορετικών "κατευθύνσεων" του Trump είχαν ήδη ξεκινήσει εδώ και μήνες. Ο ίδιος θα είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ ο οποίος δεν είχε εκλεγεί για τίποτα άλλο ή δεν είχε περάσει καιρό στις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας.

Ο Trump είχε επίσης πρόσφατα ξεκαθαρίσει πως ο επονομαζόμενος νόμος "Ethics in Government Act" toy 1978, που αναφέρεται στη σύγκρουση συμφερόντων, δεν ισχύει για τους προέδρους των ΗΠΑ, νομικά, αφού είχε -τότε- αποφασιστεί πως οι ηγέτες του κράτους δε θα μπορούσαν να σκέφτονται για έρευνες κατά της ηθικής τη στιγμή που έπαιρναν δύσκολες αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.