Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Μορφή "χιονοστιβάδας" παίρνουν οι εξελίξεις για το σεξουαλικό σκάνδαλο στην Αγγλία


Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα στην Αγγλία όσον αφορά τις σεξουαλικές κακοποιήσεις νεαρών...


 αγοριών στις ακαδημίες ποδοσφαιρικών συλλόγων. Ο Γκάρι Τζόνσον κατήγγειλε πως η Τσέλσι «αγόρασε» τη σιωπή του έναντι 50.000 λιρών στα τέλη της δεκαετίας του '70.

Το σκάνδαλο που ξέσπασε πριν από περίπου 10 ημέρες με τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης δεκάδων αγοριών στις ακαδημίες ποδοσφαιρικών συλλόγων στην Αγγλία, παίρνει και συνέχεια.

Ο 57χρονος σήμερα Γκάρι Τζόνσον κατήγγειλε πως στην ηλικία των 13 ετών άρχισε να δέχεται την σεξουαλική κακοποίηση από τον τότε αρχισκάουτερ του συλλόγου Έντι Χιθ, ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή.

«Νομίζω ότι με πλήρωναν για να μη μιλήσω» ανέφερε ο Τζόνσον μιλώντας στην Daily Mirror.«Η Τσέλσι έχει εκατομμύρια οπαδούς ανά τον κόσμο που οφείλουν να ξέρουν την αλήθεια.

Ολοι οι οπαδοί οφείλουν να γνωρίζουν την αλήθεια για το τι έγινε. Ξέρω ότι μου έδωσαν να υπογράψω έναν άγραφο νόμο σιωπής. Πλήρωσαν κι άλλους για να μην μιλήσουν. Εύχομαι και προσεύχομαι να μην υπάρξουν άλλοι σύλλογοι που θα επιχειρήσουν συγκάληψη τέτοιων γεγονότων. Οταν πήγα και το είπα στους διοικούντες τον σύλλογο, μου είπαν “απόδειξέ το”», σχολίασε ο Τζόνσον για τον Χιθ, ο οποίος εργάστηκε στην Τσέλσι από την θέση του σκάουτερ από το 1968 έως το 1979.

Η Τσέλσι εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τόνισε πως έχει ήδη ξεκινήσει τις έρευνες σε απόλυτη συνεργασία με την FA προκειμένου να λάμψει η αλήθεια.

Ο Τζόνσον μπήκε στις ακαδημίες της Τσέλσι σε ηλικία 11 ετών και αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα από το 1978 έως το 1981. «Ενιωθα σαν να μου είχαν κλέψει τα παιδικά μου χρόνια», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την ημέρα που ξεκίνησαν οι έρευνες έχουν γίνει 35 προσαγωγές για την υπόθεση ενώ το τηλεφωνικό κέντρο που δημιουργήθηκε για καταγγελίες, έχει δεχθεί περισσότερες από 860 κλήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.