Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Στα πρόθυρα εμφυλίου οι δικαστές για την νέα Ένωση


Κάλεσμα συσπείρωσης στην Τακτική Γενική Συνέλευση και στήριξης της Ένωσης απηύθυνε προς τα μέλη της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, χαρακτηρίζοντας την νέα ένωση ανώτερων δικαστών και εισαγγελέων «αντί-Ενωση»...



«Στις μέρες μας διακυβεύεται όχι μόνο η ενότητα του Δικαστικού Σώματος, που επιχειρείται να διαρραγεί με τη σύσταση της νέας Αντι-Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και τη δημιουργία Δικαστών δύο ταχυτήτων, αλλά και το νόημα και το περιεχόμενο αδιαμφισβήτητων μέχρι σήμερα συνταγματικών διατάξεων, με συνέπεια να κινδυνεύει το κύρος και η αξιοπρέπεια του Δικαστικού Σώματος, τόσο απέναντι στο νομικό κόσμο της χώρας, όσο και σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία» αναφέρει μεταξύ άλλων η Ένωση και καλεί δικαστές και εισαγγελείς στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου.

«Η παρουσία σας καθίσταται επιπρόσθετα αναγκαία και επιβεβλημένη στις ιστορικές αυτές στιγμές που διανύουμε ως μοναδική απάντηση στην επιχειρούμενη ακύρωση του διακριτού ρόλου μεταξύ των δικαστικών ενώσεων και της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της Δικαιοσύνης» τονίζει.

Το κάλεσμα συσπείρωσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ως εξής:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου και ώρα 09:30΄ στην Αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών, είναι η κρισιμότερη των τελευταίων ετών.

Στις μέρες μας διακυβεύεται όχι μόνο η ενότητα του Δικαστικού Σώματος, που επιχειρείται να διαρραγεί με τη σύσταση της νέας Αντι-Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και τη δημιουργία Δικαστών δύο ταχυτήτων, αλλά και το νόημα και το περιεχόμενο αδιαμφισβήτητων μέχρι σήμερα συνταγματικών διατάξεων, με συνέπεια να κινδυνεύει το κύρος και η αξιοπρέπεια του Δικαστικού Σώματος, τόσο απέναντι στο νομικό κόσμο της χώρας, όσο και σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Η παρουσία σας καθίσταται επιπρόσθετα αναγκαία και επιβεβλημένη στις ιστορικές αυτές στιγμές που διανύουμε ως μοναδική απάντηση στην επιχειρούμενη ακύρωση του διακριτού ρόλου μεταξύ των δικαστικών ενώσεων και της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της Δικαιοσύνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.