Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Το κίνημα Πέντε Αστέρων ζητά δημοψήφισμα για το ευρώ


Το ηγετικό στέλεχος του κινήματος των «Πέντε Αστέρων» Aλεσάντρο ντι Μπατίστα...


 επαναβεβαίωσε την απαίτηση του κόμματός του να γίνει δημοψήφισμα για την παραμονή η μη της Ιταλίας στο ευρώ μετά την παραίτηση του Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Die Welt»: «Oι Ιταλοί πρέπει να αποφασίσουν για το νόμισμά τους. Το ευρώ και η Ευρώπη δεν είναι το ίδιο πράγμα», είπε ο Ιταλός πολιτικός στην γερμανική εφημερίδα.
«Θέλουμε απλώς να αποφασίσουν οι Ιταλοί για το ευρώ, διότι οδήγησε σε απώλεια της αγοραστικής δύναμης, σε χαμηλούς μισθούς, σε κοινωνική κατάρρευση και ανεργία. Εάν η Ευρώπη δεν θέλει να διαλυθεί πρέπει να παραδεχτεί ότι δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι», πρόσθεσε ο Aλεσάντρο ντι Μπατίστα.
Στη Γαλλία είναι πιθανή η νίκη της Μαρί Λεπέν, «στη Γερμανία ίσως να τα καταφέρει η καγκελάριος και πάλι, αλλά τα εναλλακτικά κινήματα, ας τα ονομάσω έτσι, βρίσκονται σε ανοδική πορεία», πρόσθεσε ο κ. Ντι Μπατίστα.
Ο Ιταλός πολιτικός ζήτησε συγχρόνως μία άλλου είδους ευρωπαϊκή προσφυγική πολιτική: «Πρόσφυγες οι οποίοι παίρνουν άσυλο θα πρέπει να γίνονται δεκτοί στην Ευρώπη και να κατανέμονται ισομερώς σε όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όποιος δεν παίρνει άσυλο πρέπει σε αυτήν την ιστορική στιγμή να απελαύνεται». Η λέξη απέλαση «δεν πρέπει να ταυτίζεται με τη Δεξιά, την Αριστερά ή την ξενοφοβία», τόνισε.
Το κίνημα των «Πέντε Αστέρων» τάσσεται επίσης υπέρ της διεθνούς συνεργασίας και κατά της ένοπλης επέμβασης στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, μια κλασική θέση της Αριστεράς, όπως επισημαίνει η «Welt».
Ο κ. Ντι Μπατίστα ανήκει στη ηγετική ομάδα των «Πέντε Αστέρων», είναι βουλευτής του κόμματος και τους τελευταίους μήνες αναδείχθηκε σε σταρ του κινήματος. Μαζί με τον Λουίτζι ντι Μάιο θεωρείται δε ως πιθανός πρωθυπουργός σε περίπτωση νίκης των «Πέντε Αστέρων» σε ενδεχόμενες προσεχείς εκλογές, όπως σημειώνει η συντηρητική γερμανική εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.