Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Πρώτο θέμα στην Τουρκία η απόρριψη έκδοσης των Τούρκων στρατιωτικών από την Ελλάδα


Πρώτο θέμα σε όλα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης παίζει η είδηση να μην εκδοθούν στην Τουρκία οι τρεις από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, όπως αποφάσισε τo Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας. Για τους υπόλοποιπους 5...




το συμβούλιο αναμένεται να αποφανθεί αύριο.

Οι τουρκικές αρχές ζητούν από την Ελλάδα να εκδώσει τους στρατιωτικούς μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία το περασμένο καλοκαίρι. Υπενθυμίζεται ότι οι οκτώ στρατιωτικοί είχαν φθάσει στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο.

Το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε την μη έκδοση των 3 αξιωματικών, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως η οποία επιχειρηματολόγησε κατά της έκδοσής τους στην Τουρκία κρίνοντας ότι αν εκδοθούν, υπάρχει κίνδυνος για την ζωή τους.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός ήδη μέλη των οικογενειών τους υφίστανται πιέσεις και διώξεις, ενώ επισήμανε πως και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σταμάτησε τη συζήτηση για ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. λόγω ελλείματος δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.