Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Καταιγίδα αγωγών κατά του Βαξεβάνη για την "λάσπη" του Documento


Την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, καθώς και τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Θεόδωρο Πάγκαλο εμπλέκει η κυριακάτικη εφημερίδα «Documento» με την διαβόητη λίστα φοροδιαφυγής «Μπόργιαν». Κι αντί για την εφημερίδα, βγήκε να απαντήσει το Μέγαρο Μαξίμου!...Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαψεύδει κατηγορηματικά το γεγονός και προανήγγειλε μηνύσεις και αγωγές κατά του εκδότη της εφημερίδας Βλαδίμηρου Καλογρίτσα και του διευθυντή της Κώστα Βαξεβάνη.

Τι γράφει στην 1η σελίδα το «Documento»:

««PANADREOU», «GENIMATAS», «PAGALOU»
Οι εισαγγελείς διερευνούν αν πρόκειται για τις γνωστές πολιτικές οικογένειες
«Τα ονόματα «Παπανδρέου», «Παγκάλου» και «Γενηματάς» με λατινικούς χαρακτήρες είναι τρία από τα 475 που αποτελούν το δεύτερο αρχείο της Λίστας Μπόργιανς. Τα ονόματα συνοδεύονται από διευθύνσεις που αποτελούν το μοναδικό, έως τώρα, στοιχείο «ταυτοποίησης» των Ελλήνων καταθετών της τράπεζας BCEE του Λουξεμβούργου. Για ευνόητους λόγους οι εισαγγελείς που έχουν πάρει τη λίστα προσπαθούν να εξακριβώσουν αν πρόκειται για λογαριασμούς πολιτικών οικογενειών ή για συνωνυμία».

Με μηνύσεις και αγωγές απαντά η Γεννηματά

Αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη και του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, εκδότη της εφημερίδας «Documento» καταθέτει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά διαμαρτυρόμενη για δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας.

«Με Βαξεβάνηδες και Καλογρίτσες δεν πρόκειται να διασωθεί ο Πρωθυπουργός. Ας το πάρουν καλά χαμπάρι.Εγώ και η οικογένεια μου δεν έχουμε καμία σχέση με δήθεν λογαριασμούς και λίστες και δεν έχω να κρύψω τίποτα» επισημαίνει σε δήλωσή της η κυρία Γεννηματά.

«Καταθέτω αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση και δεν θα αρκεστώ σε καμία δήθεν εξήγηση. Θα ζητήσω από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης σε σχέση με τους διακινητές αυτών των αβάσιμων και άθλιων σεναρίων» τονίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και καλεί όσους πιστεύουν στην εντιμότητα στην πολιτική να πάρουν θέση. «Θέλουν πόλεμο και θα τον έχουν» ξεκαθαρίζει η Φώφη Γεννηματά.

Διαβάστε τη δήλωση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά για το δημοσίευμα: «Δυνάμωσαν με χυδαίο λαϊκισμό, κυβέρνησαν με ψέματα, τελειώνουν με αθλιότητες και φασιστικές μεθόδους.

Με Βαξεβάνηδες και Καλογρίτσες δεν πρόκειται να διασωθεί ο Πρωθυπουργός.

Ας το πάρουν καλά χαμπάρι.

Εγώ και η οικογένεια μου δεν έχουμε καμία σχέση με δήθεν λογαριασμούς και λίστες και δεν έχω να κρύψω τίποτα.

Καταθέτω αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση και δεν θα αρκεστώ σε καμία δήθεν εξήγηση.

Θα ζητήσω από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης σε σχέση με τους διακινητές αυτών των αβάσιμων και άθλιων σεναρίων.

Ζητώ επίσης από τον Πρόεδρο της Βουλής και την Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας να ζητήσουν αμέσως ενημέρωση από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, μη επιτρέποντας στην άθλια συκοφαντία να αιωρείται.

Το μήνυμα ελήφθη. Μας φοβούνται, γιατί δυναμώνουμε κάθε μέρα και δεν μπορούν να οικειοποιηθούν τον χώρο της κεντροαριστεράς. Θέλουν πόλεμο και θα τον έχουν. Ζητώ από όσους πιστεύουν στην εντιμότητα στην πολιτική να πάρουν θέση».

Αγωγές και από τον ΓΑΠ

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», προαναγγέλλει ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου.

Σε ανακοίνωσή του, το ΚΙΔΗΣΟ κάνει λόγο για «στημένη επιχείρηση σπίλωσης πολιτικών, που παραπέμπει σε πρακτικές φασιστικών και ολοκληρωτικών καθεστώτων, και η οποία εκτυλίσσεται μέσω δήθεν "αποκαλύψεων"» και υπογραμμίζει ότι ο κ. Παπανδρέου «δεν έχει καμία κατάθεση σε οποιονδήποτε λογαριασμό που δεν έχει δηλωθεί, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Οτιδήποτε άλλο, ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα και την αλήθεια.

«Οι υπεύθυνοι της στημένης - και αυτής, ιστορίας, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη», σημειώνει μεταξύ άλλων το ΚΙΔΗΣΟ και καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «να μαζέψει τους κυβερνητικούς σκευωρούς».

Η απάντηση του Μαξίμου

«Συνιστούμε στην κ. Γεννηματά να μην εμπλέκει τον Πρωθυπουργό σε οποιοδήποτε θέμα αφορά αποκλειστικά την ίδια και το κόμμα της», δηλώνει το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, σχολιάζοντας αναφορές της προέδρου του ΠΑΣΟΚ για δημοσίευμα εφημερίδας.

Το Μέγαρο Μαξίμου καλεί την κ. Γεννηματά «να κατανοήσει ότι όσοι εκτίθενται στη δημόσια σφαίρα υπόκεινται σε αυστηρή κριτική και έλεγχο» και προσθέτει ότι αναμένει «ψυχραιμία, υπευθυνότητα και περισσότερη αυτοσυγκράτηση εκ μέρους της».

«Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση θα συνδράμει με κάθε μέσο ώστε να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια», καταλήγει το Μαξίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.