Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Eurogroup: H Ελλάδα σε εποπτεία μέχρι το 2060... και στο βάθος χρέος!


Μέτρα για το ελληνικό χρέους συμφώνησε το Eurogroup με φόντο το 2060 αλλά και αυστηρά μέτρα για την χώρα...



Τα μέτρα, που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται μέσα στις επόμενες εβδομάδες, εκτιμάται ότι μπορούν να μειώσουν την αναλογία του χρέους προς το ΑΕΠ κατά περίπου 20 μονάδες έως το 2060.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν επιμήκυνση ορισμένων δανείων στήριξης από το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης από τα 28 χρόνια κατά μέσο όρο σε έως 32,5 χρόνια.

Επίσης, με διάφορες τεχνικές παρεμβάσεις, θα συγκρατηθούν τα επιτόκια για ορισμένες οφειλές και θα «παγώσει» σε χαμηλά επίπεδα το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους.

Πιο αρνητικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της δεύτερης αξιολόγηση.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι η διαπραγμάτευση κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχιστεί το ερχόμενο έτος, καθώς «ρεαλιστικά» δεν διαφαίνεται πιθανότητα να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο έως το τέλος του Δεκεμβρίου.

Τόνισε ότι «υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει», προσθέτοντας ότι τα κλιμάκια των θεσμών είναι έτοιμα να επσιτρέψουν άμεσα στην Αθήνα ώστε να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.