Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

Handelsblatt: "NAI" Σόιμπλε στην πρόταση του ESM για το ελληνικό χρέος


Σύμφωνο, τουλάχιστον κατ' αρχήν, είναι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών με την πρόταση του ESM αναφορικά με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει δημοσίευμα της «Handelsblatt»...Η γερμανική οικονομική εφημερίδα υποστηρίζει -συμφωνώντας με αντίστοιχο δημοσίευμα της «Wall Street Journal»- ότι στην πρόταση του ESM περιλαμβάνεται η παράταση του χρόνου αποπληρωμής συγκεκριμένων ομολόγων στα 30 έτη και η χρήση του swap επιτοκίων. Παράλληλα οι δανειστές θα δώσουν στην Ελλάδα περιθώριο επιπλέον τεσσάρων ετών σε ορισμένα παλιά δάνεια και θα καταργήσουν το πέναλτι μη έγκυρης αποπληρωμής τους.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να «γλιτώσει» το ποσό των 220 εκατ. ευρώ εντός του 2017. Εάν ληφθούν όλα τα μέτρα που προτείνει ο Μηχανισμός τότε το ελληνικό χρέος θα μειωθεί κατά 21,8% του ΑΕΠ έως το 2060.

Η «Handelsblatt» υποστηρίζει ότι «το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών τάσσεται, κατ' αρχήν, υπέρ αυτής της λύσης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.