Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Mπάχαλο η Αθήνα, φωτιές, μολότοφ και οδοφράγματα στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο


Επεισόδια με φωτιές, οδοφράγματα και μολότοφ βρίσκονται εξέλιξη στα Εξάρχεια: Αντιεξουσιαστές εκσφενδονίζουν πέτρες, μολότοφ και... βεγγαλικά εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων...


Η ένταση ξεκίνησε πριν καν ολοκληρωθεί η πορεία μνήμης για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, καθώς αντιεξουσιαστές είχαν στήσει οδοφράγματα και είχαν ανάψει φωτιές κοντά στο Πολυτεχνείο, ενώ η πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου βρισκόταν σε εξέλιξη. Η πορεία ολοκληρώθηκε υπό ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό και χωρίς κανένα παρατράγουδο. Ωστόσο, από την αστυνομία εκφράζονται φόβοι για την εξέλιξη τις επόμενες ώρες, καθώς στην πορεία μετέχουν με πολύ ισχυρό μπλοκ οι αντιεξουσιαστές κατευθύνθηκαν και εκείνοι στα Εξάρχεια.
Πάντως, και αυτή τη φορά, φαίνεται ότι επικρατεί το δόγμα «αφήστε να τα κάψουν στα Εξάρχεια», όπως ακριβώς είχε συμβεί και στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Υπενθυμίζεται ότι μόλις προχθές είχαν εντοπισθεί περίπου 150 μολότοφ έτοιμες προς χρήση σε σπίτι στην οδό Νοταρά, ενόψει των συγκεντρώσεων για την επέτειο της δολοφονίας.
Ήδη, όμως, επαναλαμβάνεται το σκηνικό που είχε στηθεί και στην επέτειο του Πολυτεχνείου με αντιεξουσιαστές να πηγαίνουν κατευθείαν στα Εξάρχεια και να μη μετέχουν στην πορεία, παίρνοντας έτσι, «θέσεις μάχης». Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, ορισμένοι έχουν ανέβει ήδη σε ταράτσες κτιρίων, προκειμένου από εκεί να ρίχνουν αντικείμενα για να μην επιτρέπουν την προσέγγιση των αστυνομικών δυνάμεων στις εστίες της έντασης.
Νωρίτερα, μέλη του αντιεξουαστικού χώρου, οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, φοιτητικών συλλόγων και άλλων φορέων είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια.
Οι διαδηλωτές κινήθηκαν από την οδό Πανεπιστημίου προς τα Χαυτεία και από εκεί μέσω της Σταδίου έφτασαν στη Βουλή με τελικό τους προορισμό και παλι τα Προπύλαια. Οι περισσότεροι, πάντως, όπως και τα προηγούμενα χρόνια θα επιδιώξουν να φτάσουν στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στην οδό Μεσολογγίου.
Την ίδια ώρα η Αθήνα είναι αστυνομοκρατούμενη περιοχή καθώς δεκάδες κλούβες με εκατοντάδες άντρες των ΜΑΤ βρισκονται παρατεταγμένες σε καίρια σημεία ετσι ώστε να επέμβουν και να αποτρέψουν τυχόν επεισόδια. Συνολικά περισσότεροι απο 3.000 αστυνομικοι βρίσκονται επί ποδός στο κέντρο της Αθήνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.