Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

O καιρός της Τρίτης


Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, συννεφιά και σποραδικές βροχές...



Την Τρίτη αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ στο Ιόνιο πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στις περισσότερες περιοχές κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές, αλλά τη νύχτα και το πρωί στα βόρεια Ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που θα γίνουν βορειοδυτικοί με τάση ενίσχυσης το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες στη δυτική Μακεδονία θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που στην κεντρική Μακεδονία θα γίνουν βορειοδυτικοί με τάση ενίσχυσης το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 έως 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Από τις απογευματινές ώρες πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 1 16 βαθμούς Κελσίου . Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τις πρωινές ώρες τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός της Τετάρτης

Την Τετάρτη στην Ήπειρο και τη Μακεδονία αναμένονται παροδικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά κυρίως μετά το μεσημέρι. Στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα Ηπειρωτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά ορεινά, καθώς και στα ορεινά της βόρειας Πελοποννήσου. Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές τις βραδινές ώρες στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και το πρωί στα βόρεια Ηπειρωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.