Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

Έφτιαξαν Startup στην Ιρλανδία κι έγιναν οι νεότεροι εκατομμυριούχοι της χώρας [video]


Η Stripe είναι μία startup η οποία προσφέρει τα εργαλεία για υπηρεσίες διαδικτυακού εμπορίου. Είτε πρόκειται για μία υπηρεσία βάσει συνδρομών, είτε για ένα διαδικτυακό μαγαζί ή μία πλατφόρμα crowdfunding, τα API τoυ Stripe φαίνεται πως έχουν προσελκύσει τεράστιο αριθμό επενδύσεων...Όπως αναφέρει στον αφιέρωμά του το Bloomberg, η εταιρεία θεωρείται "μονόκερως" (unicorn), που στην αργκό της τεχνολογίας σημαίνει ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο εταιρείας που -με πολύ καλή ιδέα και υλοποίηση- καταφέρνει και αναπτύσσεται μέσω της προσέλκυσης μεγάλων επενδύσεων.

Τα αδέρφια Patrick και John Collison, CEO και πρόεδρος της Stripe αντίστοιχα, ίδρυσαν την εταιρεία στην Ιρλανδία και μόλις αυτή την εβδομάδα έφτασαν τα 9 δισ. δολάρια χρηματοδότησης μετά από πρόσφατο γύρο επενδύσεων αξίας 150 εκατ. δολαρίων.

Ο κάθε αδερφός έχει 14,5% της αξίας της εταιρείας, κάτι που σηματοδότησε και αυτό το ρεκόρ, κάνοντάς τους τους νεότερους Ιρλανδούς δισεκατομμυριούχους.

Αναφορικά, το AirBnb έχει επιτύχει χρηματοδότηση 1,5 δισ. δολαρίων, με έλεγχο 42% (σε σχέση με το 29% των Ιρλανδών του Stripe), ενώ η Uber έχει 23%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.