Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

"Μπράβοι" πλάκωσαν στο ξύλο αστυνομικούς κι η ΕΛ.ΑΣ. προαναγγέλει διώξεις σε... δημοσιογράφους!


Θα τρελαθούμε εντελώς! Η ηγεσία της αστυνομίας αντί να τα βάλει στα ίσια με τα κυκλώματα της νύχτας, που ξυλοφόρτωσαν αστυνομικούς στον Ωρωπό, εφευρίσκει ως πρωταγωνιστές του περιστατικού όχι τους φυσικούς αυτουργούς αλλά τους δημοσιογράφους!!!...




Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του ΒΗΜΑτος, που υπογράφει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, σειρά μαζικών ποινικών διώξεων εναντίον... δημοσιογράφων για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης, προαναγγέλλει ξαφνικά η ΕΛΑΣ μέσα από το διαβιβαστικό έγγραφο για την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού αστυνομικών από ανθρώπους της νύχτας στον Ωρωπό το περασμένο καλοκαίρι!

Στο συγκεκριμένο επίσημο έγγραφο της ΕΛΑΣ παρατίθενται και σχολιάζονται - κατά ένα πρωτοφανή τρόπο για τέτοιου τύπου κείμενο - επικριτικά δημοσιεύματα ακόμη και σε... αθλητικές εφημερίδες για τις κινήσεις των αστυνομικών στο περιστατικό του Ωρωπού. Ακολούθως στο ίδιο έγγραφο η ΕΛΑΣ δεν ασχολείται μόνο με τη δράση των ποινικών και των κατηγορουμένων αλλά περιλαμβάνει και δυσμενή σχόλια για δημοσιογράφους που αναφέρθηκαν στο συγκεκριμένο συμβάν! Επιπλέον μνημονεύεται ότι «οι παθόντες αστυνομικοί αιτήθηκαν την ποινική δίωξη για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης». Νομικοί που πληροφορήθηκαν το περιεχόμενο του συγκεκριμένου εγγράφου επεσήμαιναν ότι «πρώτη φορά είδαν σε έγγραφο της ΕΛΑΣ να υπάρχει τέτοια εκτεταμένη αναφορά όχι στα περιστατικά ποινικού ενδιαφέροντος αλλά στον τρόπο δημοσιογραφικής κάλυψης της υπόθεσης...». Πάντως στο ίδιο έγγραφο προκύπτει ότι η ΕΛΑΣ στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση του Ωρωπού έχει συγκεντρώσει επιβαρυντικά στοιχεία για συνολικά 41 άτομα που φέρονται να σχετίζονται εκτός από την επίθεση εναντίον των αστυνομικών και με τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της τοκογλυφίας, της εκβίασης αλλά και της... αρχαιοκαπηλίας! Ακόμη από τηλεφωνικές παρακολουθήσεις φαίνεται να προκύπτουν, για άλλη μια φορά, στενές σχέσεις ανθρώπων της νύχτας με αστυνομικούς οι οποίοι τους πληροφορούν για τις έρευνες συναδέλφων τους και όχι μόνο...

Το περιστατικό που έγινε αντικείμενο της αστυνομικής έρευνας εκτυλίχθηκε περίπου στις 4.00 τα ξημερώματα της Κυριακής 28ης Αυγούστου κατά τη διάρκεια ενός πανηγυριού - κοντά στις παλαιές φυλακές Ωρωπού - που είχε οργανώσει τοπικό ποδοσφαιρικό σωματείο. Ενισχυμένη ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, αλλά και ανδρών του τοπικού αστυνομικού τμήματος εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά στην εκδήλωση - οι περισσότεροι με πολιτική περιβολή - και επιχείρησαν να ελέγξουν πολλούς από τους παρευρισκόμενους. Οπως ανέφεραν οι αστυνομικοί υπήρχε σειρά πληροφοριών ότι στην ευρύτερη περιοχή δραστηριοποιείται το τελευταίο χρονικό διάστημα νέα ομάδα μπράβων της νύχτας, η οποία πουλά προστασία σε νυχτερινά κέντρα και άλλα καταστήματα. Ομως στην προσπάθεια των αστυνομικών να προχωρήσουν σε συλλήψεις μέσα στο πλήθος πολλοί από τους συμμετέχοντες στο πανηγύρι αντέδρασαν και τραυμάτισαν σοβαρά πολλούς αστυνομικούς της Δίωξης Εκβιαστών. Η αποτυχία της αστυνομικής επιχείρησης και ο τραυματισμός των αστυνομικών προκάλεσε εσωτερικές τριβές στην Ασφάλειας Αττικής για τους εμπνευστές και διεκπεραιωτές αυτού του σχεδίου.

Στο διαβιβαστικό έγγραφο που συντάχθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2011 από τη Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής σημειώνεται ότι ένας 46χρονος που πρωτοστατούσε στα επεισόδια φώναζε στους αστυνομικούς ότι «εμένα δεν με ελέγχει καμία αστυνομία και κανένα Εκβιαστών». Μάλιστα εντυπωσιάζει το γεγονός ότι σε απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες αναφέρεται ότι «στη συμπλοκή συμμετείχαν οκτώ πυγμάχοι του... Παναθηναϊκού», χωρίς να δίνονται άλλες λεπτομέρειες. Ακόμη άξιο ιδιαίτερης αναφοράς είναι το γεγονός που καταγράφεται στο διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ ότι παρόντες στον ξυλοδαρμό των αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής ήταν άλλοι συνάδελφοι τους από την περιοχή του Ωρωπού αλλά κι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης που δεν αντέδρασαν! Οπως σημειώνεται «ως πελάτες στο πανηγύρι παρευρίσκονταν μέλη του ΔΣ του Δήμου Ωρωπού, ο αντιδήμαρχος Ωρωπού ο οποίος είναι αστυνομικός, ο διοικητής του ΑΤ Ωρωπού και υφιστάμενοι του οι οποίοι κάθονταν σε κοντινή απόσταση από το σημείο συμπλοκής, χωρίς να επέμβουν».

Η ΕΛΑΣ προκειμένου να εξιχνιάσει την υπόθεση ζήτησε την άρση δεκάδων κινητών τηλεφώνων εμπλεκομένων στο περιστατικό και κατέγραψε χιλιάδες συνομιλίες σε 29 ψηφιακούς δίσκους που περιείχαν 506.329 ψηφιακά αρχεία. Στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες υπάρχουν αναφορές για προσπάθεια... εκφοβισμού τοπικών αστυνομικών από νονούς της νύχτας, για τα σχέδια κακοποιών να σκοτώσουν άλλους ποινικούς που μόλις είχαν αποφυλακισθεί. Επιπλέον υπάρχουν αναφορές για προετοιμασία κακοποιού να σκοτώσει έναν ανυποψίαστο ιδιώτη με τον οποίο απλώς μάλωσε στον δρόμο. Ακόμη στις υποκλαπείσες στιχομυθίες κακοποιοί μιλούν για εκβιάσεις ιδιοκτητών νυκτερινών κέντρων, για «κουλοχέρηδες», για πώληση αρχαίων αντικειμένων, για σχέσεις με τοκογλύφους κλπ. Επιπλέον διατυπώνονται υπόνοιες για σχέσεις υψηλόβαθμων αξιωματικών και νονών της νύχτας.

Ομως η εντυπωσιακή... πρωτοτυπία του εγγράφου της ΕΛΑΣ είναι οι συνεχείς αναφορές στα δημοσιεύματα και στις αναρτήσεις στο διαδίκτυο, σχετικά με το αιματηρό συμβάν.

Οπως σημειώνεται στο έγγραφο «από την επόμενη ημέρα του συμβάντος και μετά δημοσιεύθηκαν διάφορα άρθρα στον έντυπο κι ηλεκτρονικό τύπο καθώς και σε διάφορους διαδικτυακούς ιστότοπους (blog) με αντικείμενο την συμπλοκή των αστυνομικών της υπηρεσίας μας. Επειδή πλήθος δημοσιευμάτων από την μία αναρτήθηκαν ως καταγγελίες των δραστών με ψευδές περιεχόμενο μέσω δημοσιογραφικών συνεντεύξεων και από την άλλη παρουσιάστηκαν ως επαληθευμένο ρεπορτάζ από συντάκτες οι οποίοι ισχυρίστηκαν ψευδή γεγονότα για την συμπλοκή και χρησιμοποίησαν απαξιωτικές και υβριστικές εκφράσεις σε βάρος των αστυνομικών και σε βάρος της υπηρεσίας μας. Οι παθόντες αστυνομικοί αιτήθηκαν την ποινική δίωξη παντός υπευθύνου για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.