Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

4 και 5 μήνες απλήρωτοι οι Εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας


αγαπητό planet-greece

Μέσα στην εξαθλίωση από την φτώχια οι Εργαζόμενοι με όλες τους τις δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανό , ανοικτό και με δουλειά το Ναυπηγείο τους ...


Τα προβλήματα όμως που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι πολλά και κανένας δεν ξέρει μέχρι πότε μπορούν να κρατήσουν . Σε πολλές οικογένειες εργαζομένων έχει κοπεί το ρεύμα , οι περισσότεροι βλέπουν το ψυγείο τους και τα ντουλάπια τους άδεια και τα παιδιά τους το μόνο που έχουν να φάνε είναι το σάντουιτς και το γάλα από την δουλειά , εργαζόμενοι πνιγμένοι στα χρέη και καθημερινά να έρχονται κατασχετήρια στα σπίτια τους για το σπίτι τους και το αμάξι τους . Εργαζόμενοι που τους έχουν κάνει έξωση γιατί έχουν να πληρώσουν 2 και 3 μήνες το ενοίκιο τους . Παιδιά εργαζομένων που σταμάτησαν τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών και άλλα που δεν συνέχισαν τις σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο γιατί δεν μπορούσαν να καλυφτούν τα έξοδα τους .

Παρόλα αυτά οι Εργαζόμενοι συνεχίζουν να είναι ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ , ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ γιατί όλα αυτά τα χρόνια έχουν σκληραγωγηθεί και έχουν μάθει να αντέχουν στα δύσκολα , μέσα από την δύσκολη δουλειά που κάνουν . Έχουν μάθει μέσα από την δουλειά τους να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει δυσκολία την οποία δεν θα την ξεπεράσουν , πολλοί Εργαζόμενοι μπήκαν στο Ναυπηγείο από μικρά παιδιά με κοντά παντελονάκια και όλοι μαζί μάθανε να παίρνουν ένα κομμάτι άψυχο ατσάλι και να του δίνουν μορφή και ψυχή .

Στο Ναυπηγείο Ελευσίνας όπως λένε οι Εργαζόμενοι μπορούν να κατασκευάσουν τα πάντα , το έχουν αποδείξει άλλωστε τόσα χρόνια . Οι εργαζόμενοι έχουν κατασκευάσει από καράβια του Πολεμικού Ναυτικού ( Αρματαγωγά , Πετρελαιοφόρα , Πυραυλακάτους που κανένα από αυτά δεν γέρνει ) , εμπορικά πλοία ( φορτηγά , πετρελαιοφόρα ) Επιβατικά πλοία γραμμής για τα νησιά μας ( κατασκεύασαν δύο ferry boat τα οποία περάσανε τον Ατλαντικό Ωκεανό στο παρθενικό τους ταξίδι ) , 100άδες βαγόνια τρένων , μέχρι και την γέφυρα της Λευκάδας , έχουνε μετασκευάσει και επισκευάσει 5 εξέδρες γεώτρησης , και έχουν επισκευάσει χιλιάδες πλοία παντός τύπου .

Όλα αυτά όμως σε καιρούς που υπήρχαν άνθρωποι που νοιαζόντουσαν για την Ελλάδα και για το Ναυπηγείο , είτε αυτοί ήταν εφοπλιστές που φτιάχνανε τα καράβια τους στην Ελλάδα , είτε το κράτος το ίδιο που έφτιαχνε τα καράβια του Πολεμικού Ναυτικού στην Ελλάδα και όχι σε κάποιο Ναυπηγείο της Γερμανίας ( βλέπεται το γνωστό υποβρύχιο που γέρνει ) . Αλλά κυρίως με επιχειρηματίες που περάσανε από την Διοίκηση του Ναυπηγείου και είχαν μεράκι για δουλειά , έπαιρναν το ρίσκο να δημιουργήσουν χωρίς να περιμένουν τα πάντα από το κράτος , τους εργαζόμενους να τρέξουν να βρούν καράβια και λεφτά ( όπως κάνουν εδώ και 2 χρόνια για να κρατήσουν το Ναυπηγείο τους Ανοικτό ) , ή από τους εφοπλιστές να φέρουν από μόνοι τους τα καράβια για επισκευή στα Ναυπηγεία .

Τώρα αυτό τον καιρό το μόνο που αντικρίζουν οι Εργαζόμενοι είναι τον επιχειρηματία του Ναυπηγείου να μην τους πληρώνει και να τους απαντάει απλά , « Θα σας πληρώσω όταν το κράτος μου δώσει αυτά που μου χρωστάει , σας καταλαβαίνω αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι » . Ένα κράτος που γνωρίζουμε όλοι τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά και το πώς λειτουργεί . Τράπεζες οι οποίες δεν μπορούν να δώσουν χρήματα παρόλο που το κράτος έχει δώσει εγγυητική . Εφοπλιστές που στην πλοιοψηφία τους επισκευάζουν τα καράβια τους στην τουρκία και για νέα κατασκευή καραβιού στην Ελλάδα ούτε καν το συζητούν .

Οι εργαζόμενοι του Ναυπηγείου ενωμένοι καθημερινά προσπαθούν να λύσουν όλα τα προβλήματα του Ναυπηγείου για να μπορέσουν να έχουν μέλλον για να λύσουν και τα δικά τους προβλήματα .

ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ .

Το σκηνικό καθημερινά στο Ναυπηγείο Ελευσίνας το ίδιο .

5 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΕΙΡΑ;ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΤΕ ΔΙΩΧΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις μπερδέψει την βούρτσα με την πού…α nico . Μάλλον όλα τα Ναυπηγεία ακόμα και την ζώνη τα βάζεις στο ίδιο καλάθι . To πως λειτουργεί το Σωματείο στην Ελευσίνα μάλλον δεν γνωρίζεις, καλύτερα να ρωτήσεις.
    Όσο για τους Συνδικαλιστές που λές εσύ στον χώρο εργασίας σου δεν έχεις σωματείο ; ακόμα και αυτό που κάνεις να δικαιολογείς τα αδικαιολόγητα μορφή συνδικαλισμού είναι .

    Τέλος από αυτά που διάβασες μόνο αυτό κατάλαβες ….. Είσαι για γέλια …..βλέπω σε λίγο να μας τα γράφεις σε τούρκικα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ( nikos ) Και τώρα αυτήν την στιγμή που μιλάμε με απλήρωτους τόσο καιρό τους εργαζόμενους στο Ναυπηγείο Ελευσίνας , συνεχίζουνε να επισκευάζουν τα ελάχιστα καράβια που έρχονται 2 – 3 τον μήνα για να κρατήσουν το Ναυπηγείο τους και τους ελάχιστους Εφοπλιστές – Πελάτες που έχουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειναι μια κρατικοδιαιτη εταιρια παλιο τσιφλικι του ΠΑΣΟΚ που αργα η γρηγορα θα κλεισει γιατι δεν μπορει να αντεξει τον ανταγωνισμο.Περναει απο το ενα λαμογιο στο αλλο καθε 10 χρονια για να πάρουν καμια δουλεια του ναυτικου με ΜΙΖΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για ποιον ανταγωνισμό μιλάς και με ποιες χώρες συγκρίνεις το Ναυπηγείο ανταγωνιστικά …., σε ρωτώ γιατί όλοι εσείς τα μη λαμόγια έχετε συνηθίσει τις Ελληνικές εταιρίες που απασχολούν Έλληνες εργαζόμενους να τις συγκρίνεται για την ανταγωνιστικότητα σε μεροκάματα και με χώρες της Ασίας , τουρκίας και του πρώην υπαρκτού κουμμουνισμού . Σε όλα τα άλλα λέτε ότι ανήκουμε στον Δυτικό πολιτισμό και να σου θυμίσω ότι στον Δυτικό πολιτισμό ανήκουν και Ναυπηγεία από την Σουηδία , Αγγλία , Ιταλία , Νορβηγία κ.τ.λ που είμαστε αρκετά ποιο ανταγωνιστικοί .

    Οι εργαζόμενοι δεν τους νοιάζει ούτε για πολιτικά τσιφλίκια ούτε για το ποιος θα έχει τα Ναυπηγεία , όταν έχουν δώσει το μεγαλύτερο χρόνο της ζωής τους μέσα στο Ναυπηγείο το μόνο που ζητάνε είναι Ναυπηγείο Ανοικτό με δουλειές , σωστές συνθήκες εργασίας και να πληρώνονται για να μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπέστατα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.