Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Πόσες σελίδες θα είχε το Facebook αν ήταν βιβλίο;

Περισσότερες από 573.000.000 ώρες θα ήθελε κάποιος για να το διαβάσει...Περισσότερες από 573.000.000 ώρες θα ήθελε κάποιος για να το διαβάσει...
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το μοναδικό πράγμα που είναι άπειρο είναι το ίδιο το σύμπαν. Να, όμως, που βρέθηκε και κάτι για να τους διαψεύσει... Το Facebook! Εντάξει, δεν είναι ακριβώς άπειρο, τείνει, όμως, προς τα εκεί, όπως δείχνουν οι αριθμοί.
Σύμφωνα με υπολογισμούς, λοιπόν, αν κάποιος αποφάσιζε να τυπώσει όλα τα status updates που έχουν δημοσιευθεί στο Facebook, μόνο στη διάρκεια ενός έτους, θα χρειαζόταν 11,5 δισεκατομμύρια φύλλα χαρτιού.
Βέβαια, για να βγει αυτός ο αριθμός πρέπει να τηρηθούν κάποιες προδιαγραφές. Υπολογίζουμε λοιπόν ότι καθένα από τα 292 δισεκατομμύρια status updates θα είχε κατά μέσο όρο έκταση δύο γραμμών και ότι η εκτύπωση θα γινόταν σε γραμματοσειρά Arial με μέγεθος γραμματοσειράς 11.
Επίσης, το κόστος της εκτύπωσης θα ήταν κάπως υψηλό. Μόνο για το μελάνι θα έπρεπε να πληρώσετε γύρω στα 150 εκατομμύρια ευρώ. Όσο για το πόσο χρόνο θα χρειαζόταν κανείς για να τα διαβάσει όλα, αυτός εκτιμάται γύρω στις 573 εκατομμύρια ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.