Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

2.000 νεκροί αμερικανοί στρατιώτες στο Αφγανιστάν


Ο θάνατος ενός Αμερικανού στρατιώτη της ΝΑΤΟϊκής δύναμης στο Αφγανιστάν ανέβασε στους 2.000 τον αριθμό των νεκρών Αμερικανών στη χώρα από...

την έναρξη της εισβολής σχεδόν ένδεκα χρόνια πριν.

Το τελευταίο περιστατικό φαίνεται πως οφείλεται σε «εκ των έσω επίθεση», δηλαδή επίθεση από Αφγανό στρατιώτη που έστρεψε το όπλο του εναντίον μέλους της ISAF.

Όπως επισημαίνει το in.gr, αν επιβεβαιωθεί, θα είναι η 52η τέτοιου είδους επίθεση -φαινόμενο που έχει βαθύνει ακόμη περισσότερο το ρήγμα στην εμπιστοσύνη μεταξύ των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων και του αφγανικού στρατού, την εκπαίδευση του οποίου έχουν αναλάβει οι δυτικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Ο αριθμός των θυμάτων υπογραμμίζει με τραγικό τρόπο ότι η ένταση του ενδεκάχρονου πολέμου στο Αφγανιστάν παραμένει και μετά την απόφαση να αποσυρθούν σταδιακά οι επιχειρησιακά ενεργές δυνάμεις του ΝΑΤΟ, μεταβιβάζοντας στις αφγανικές αρχές τις αρμοδιότητές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.